Filozófiánk, hogy a versenyzésen kívül, abban is segítsünk a kerékpáros  sporttársaknak, hogyan készüljenek fel egy hazai túrára, vagy akár a CrossAlps-ra. A mentális és fizikai felkészítés mellett kerékpár kezelési praktikákban, és akár a kerékpár szervizelésében is segítséget nyújtunk, valamint klub programokat szervezünk.

Hírek és beszámolók

Mátra és VB!

2014.09.01.
A tegnapi napon került megrendezésre az utolsó Top Maraton futam, ami egyben az Elit kategóriák Magyar Bajnoksága is volt!

Mátra és VB!


A sástói Adrenalin Park már évek óta remek rajt/cél központ a versenyre látogató versenyzők és kísérőik számára. Előzetesen már hallani lehetett, hogy a pálya nyomvonalát egy-két helyen meg kellett változtatni, de gyakorlatilag tekerhető volt a versenypálya. Az idővel is szerencsénk volt. Kellemes hőmérsékletben, tehát ideális kerékpáros körülmények között versenyezhettünk a Mátra Maratonon.
Nem csak „egyszerű” Kupa futam volt a megmérettetés, hanem az Elit kategóriákban a Magyar Bajnoki címek eldöntése volt a feladat. Nézzük csapatunk, az Alpinbike Team Endura Giant High5 eredményeit!
Rövidtávon 32 kilométer leküzdése várt az indulókra. U13-ban Pataki Barnabás nagyszerű versenyzéssel a dobogó második fokára állhatott! Nővére Zsóka, az igen erős U15-ös mezőnyben 4. lett. „Röviden” még a Master2-es Kreácsik Miklós versenyzett a csapatból, 6. helyen érkezett célba.A 60 kilométeres középtávon Németh Nóra kategóriájában a dobogó legfelső fokára állhatott, de ami még ennél is nagyobb eredmény, hogy az abszolút értékelésben is az előkelő 4. helyezést érte el.
A Master1 kategória volt a legnépszerűbb az Alpinbike szempontjából. Hat versenyzőnk is küzdött az ellenfelekkel és az 1400 méteres szintkülönbség teljesítésével. Vajda János volt a csapatból a leggyorsabb, 9. lett! További eredmények ebben a kategóriában: Komoly technikai gondokkal küzdve, Héjja Attila 11., Hévizi Gergely 41., Kiss Péter Zoltán 64., Katona Zsolt 82., Petromárkó Miklós sajnos technikai gondokkal küzdve feladta a versenyt. A Felnőtteknél a kiegyensúlyozott teljesítménnyel Majoros Csaba 27. lett. Master3-ban Pataki Ferenc remek versenyzéssel 4. lett!
A leghosszabb távon - ami egyben a férfiak Magyar Bajnoksága volt – a kékesi lejtmenetben Búr Zsolt a vezető bolyból volt kénytelen feladni a versenyt. Temesi Victor ez a verseny már csak a teljesítésről szólt, de így is 11. lett!Buzso beszámolója: Az igen komoly mezőnyben a Lengyelek rángatták a sort a Kékesre, ahol egy kicsit leszakadtam az elejéről, de a kezdetben technikás részek és Bogár Gabi munkája révén utolértük a spiccet, ahol kb. tízen lehettünk. Ekkor sajnos gyakorlatilag 2mp alatt leeresztett a kerekem. Próbálkoztam habbal, de az sem fogta meg a 1,5cm-es vágást a külsőm oldalfalán. Victor még megállt segíteni, de az Ő versenyét sem szerettem volna „elbaltázni”:) Köszönöm azon versenyzők felajánlását, akik szerettek volna segíteni, de 5-10 perces hátrányból már nincs értelme egy Magyar Bajnokságot folytatni!

Szeretnénk megköszönni Tasi Gábor és Ördög Dániel segítségét, akik a frissítő szerepét látták el. Köszönjük az Endura-nak, a High5-nak, az Alpinbike-nak a támogatást!A héten még egy fontos esemény zajlott, ami nem más volt, mint a tájbringa Világbajnokság! Dr. Cseh Veronika két ezüstéremmel és egy Elit váltó 10. helyezéssel örvendeztette meg saját magát és a csapatot.
Ronitól egy hosszabb beszámolót olvashatunk hamarosan, így az élményeit Tőle tudhatjuk meg!

Fotók: @Molnár Tibor

Alpinbike

Támogatóink:

További cikkek:

Túra
SloEnduro 2018
2018.12.03.
Mostanában többször mondtam, hogy vannak a nagy bringás (most oly divatos és menő) influencerek és vannak, akik megvalósítják, amiről ők álmodoznak az internet bugyraiban.Viccet félretéve ...
Túra
Alpinbike Team az EWS Petzen - Jamnica futamán
2018.06.19.
Az Enduro World Series soron következő futamán - több magyar induló mellett - az Alpinbike Team versenyzői is megmérettetik magukat. Tegyük félre a sztárok neveit picit és szurkoljunk együtt ...
Túra
ENDURO CERKNO
2017.05.31.
Ha az ember párja nem szeret versenyezni maratonokon és cross countryn sem, akkor előbb-utóbb a hegy megy Mohamedhez, s elmegy vele lejtőzni kicsit. Ha ez a férfiember elég rafinált, akkor ...
Túra
Vértes marathon: my first race in 2017, my last Hungarian race
2017.05.24.
Yes, it finally happened, I am dead, again… What is different this time? I realize for the first time that I am truly exhausted, have been tired for forever, have had exhausted moments ...
Túra
Alpinbike, thanks for helping me out, again….
2016.12.12.
From my first days in Hungary, 3.5y ago till now, the Alpinbike crew has always been there for me. First to make me feel at home, to show me the trails all over the country, to assist me ...
SpiderClub Airborne