Filozófiánk, hogy a versenyzésen kívül, abban is segítsünk a kerékpáros  sporttársaknak, hogyan készüljenek fel egy hazai túrára, vagy akár a CrossAlps-ra. A mentális és fizikai felkészítés mellett kerékpár kezelési praktikákban, és akár a kerékpár szervizelésében is segítséget nyújtunk, valamint klub programokat szervezünk.

Hírek és beszámolók

Mátra és VB!

2014.09.01.
A tegnapi napon került megrendezésre az utolsó Top Maraton futam, ami egyben az Elit kategóriák Magyar Bajnoksága is volt!

Mátra és VB!


A sástói Adrenalin Park már évek óta remek rajt/cél központ a versenyre látogató versenyzők és kísérőik számára. Előzetesen már hallani lehetett, hogy a pálya nyomvonalát egy-két helyen meg kellett változtatni, de gyakorlatilag tekerhető volt a versenypálya. Az idővel is szerencsénk volt. Kellemes hőmérsékletben, tehát ideális kerékpáros körülmények között versenyezhettünk a Mátra Maratonon.
Nem csak „egyszerű” Kupa futam volt a megmérettetés, hanem az Elit kategóriákban a Magyar Bajnoki címek eldöntése volt a feladat. Nézzük csapatunk, az Alpinbike Team Endura Giant High5 eredményeit!
Rövidtávon 32 kilométer leküzdése várt az indulókra. U13-ban Pataki Barnabás nagyszerű versenyzéssel a dobogó második fokára állhatott! Nővére Zsóka, az igen erős U15-ös mezőnyben 4. lett. „Röviden” még a Master2-es Kreácsik Miklós versenyzett a csapatból, 6. helyen érkezett célba.A 60 kilométeres középtávon Németh Nóra kategóriájában a dobogó legfelső fokára állhatott, de ami még ennél is nagyobb eredmény, hogy az abszolút értékelésben is az előkelő 4. helyezést érte el.
A Master1 kategória volt a legnépszerűbb az Alpinbike szempontjából. Hat versenyzőnk is küzdött az ellenfelekkel és az 1400 méteres szintkülönbség teljesítésével. Vajda János volt a csapatból a leggyorsabb, 9. lett! További eredmények ebben a kategóriában: Komoly technikai gondokkal küzdve, Héjja Attila 11., Hévizi Gergely 41., Kiss Péter Zoltán 64., Katona Zsolt 82., Petromárkó Miklós sajnos technikai gondokkal küzdve feladta a versenyt. A Felnőtteknél a kiegyensúlyozott teljesítménnyel Majoros Csaba 27. lett. Master3-ban Pataki Ferenc remek versenyzéssel 4. lett!
A leghosszabb távon - ami egyben a férfiak Magyar Bajnoksága volt – a kékesi lejtmenetben Búr Zsolt a vezető bolyból volt kénytelen feladni a versenyt. Temesi Victor ez a verseny már csak a teljesítésről szólt, de így is 11. lett!Buzso beszámolója: Az igen komoly mezőnyben a Lengyelek rángatták a sort a Kékesre, ahol egy kicsit leszakadtam az elejéről, de a kezdetben technikás részek és Bogár Gabi munkája révén utolértük a spiccet, ahol kb. tízen lehettünk. Ekkor sajnos gyakorlatilag 2mp alatt leeresztett a kerekem. Próbálkoztam habbal, de az sem fogta meg a 1,5cm-es vágást a külsőm oldalfalán. Victor még megállt segíteni, de az Ő versenyét sem szerettem volna „elbaltázni”:) Köszönöm azon versenyzők felajánlását, akik szerettek volna segíteni, de 5-10 perces hátrányból már nincs értelme egy Magyar Bajnokságot folytatni!

Szeretnénk megköszönni Tasi Gábor és Ördög Dániel segítségét, akik a frissítő szerepét látták el. Köszönjük az Endura-nak, a High5-nak, az Alpinbike-nak a támogatást!A héten még egy fontos esemény zajlott, ami nem más volt, mint a tájbringa Világbajnokság! Dr. Cseh Veronika két ezüstéremmel és egy Elit váltó 10. helyezéssel örvendeztette meg saját magát és a csapatot.
Ronitól egy hosszabb beszámolót olvashatunk hamarosan, így az élményeit Tőle tudhatjuk meg!

Fotók: @Molnár Tibor

Alpinbike

Támogatóink:

További cikkek:

Túra
DOWNHILL ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2022
2022.07.27.
Az Alpinbike Team csapatából mostanáig csak Ördög Dani volt olyan bátor, hogy kipróbálja magát a Downhill Országos bajnokságon. 2015 óta a csapat downhill versenyen nem képviseltette magát. ...
Túra
SloEnduro 2018
2018.12.03.
Mostanában többször mondtam, hogy vannak a nagy bringás (most oly divatos és menő) influencerek és vannak, akik megvalósítják, amiről ők álmodoznak az internet bugyraiban.Viccet félretéve ...
Túra
Alpinbike Team az EWS Petzen - Jamnica futamán
2018.06.19.
Az Enduro World Series soron következő futamán - több magyar induló mellett - az Alpinbike Team versenyzői is megmérettetik magukat. Tegyük félre a sztárok neveit picit és szurkoljunk együtt ...
Túra
ENDURO CERKNO
2017.05.31.
Ha az ember párja nem szeret versenyezni maratonokon és cross countryn sem, akkor előbb-utóbb a hegy megy Mohamedhez, s elmegy vele lejtőzni kicsit. Ha ez a férfiember elég rafinált, akkor ...
Túra
Vértes marathon: my first race in 2017, my last Hungarian race
2017.05.24.
Yes, it finally happened, I am dead, again… What is different this time? I realize for the first time that I am truly exhausted, have been tired for forever, have had exhausted moments ...
SpiderClub Airborne