Filozófiánk, hogy a versenyzésen kívül, abban is segítsünk a kerékpáros  sporttársaknak, hogyan készüljenek fel egy hazai túrára, vagy akár a CrossAlps-ra. A mentális és fizikai felkészítés mellett kerékpár kezelési praktikákban, és akár a kerékpár szervizelésében is segítséget nyújtunk, valamint klub programokat szervezünk.

Hírek és beszámolók

DOWNHILL ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2022

2022.07.27.
Az Alpinbike Team csapatából mostanáig csak Ördög Dani volt olyan bátor, hogy kipróbálja magát a Downhill Országos bajnokságon. 2015 óta a csapat downhill versenyen nem képviseltette magát.

DOWNHILL ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2022

Az idei évben azonban - a korábbi túrákon és a közös erdei bringázásokon született barátságoknak köszönhetően - a lejtőzés szerelmesei közé tartozó, új lelkes csapattagok léptek be az Alpinbike soraiba, s közülük négyen a Downhill Országos Bajnokságon meg is mérették magukat. 

Idén ismét újítottak a rendezők a pályán, került bele néhány újabb elem és egy-két újabb kanyar is, mindez ismét izgalmas küzdelmeket ígért. A versenyt az időjárás csak még extrémebbé tette, mivel a verseny 3 napja alatt mindvégig 35-40 fokban kellett helyt állniuk a résztvevőknek.

Két lelkes ifjoncunk, Szics Serge és Borbély Márk az elite férfi kategóriában küzdöttek a helyezésekért, a szombati időmérőn és a vasárnapi döntőn is pontosan egymás mögött végeztek a fiúk. Szombaton Márk a 21. helyen, míg Serge a 22. helyen ért célba, a vasárnapi döntőn viszont mindketten javítottak a helyezésükön és az időeredményükön is. Márk 2:13.785-ös idővel a 17. helyen, Serge 2:15.565-os idővel a 18. helyen futott be.

Serge külön izgalmak elé nézett. Az időmérő előtt vette észre, hogy a kerékpárváza elrepedt, így kétséges volt az indulása, de szerencsére - a bringás közösség összetartását bizonyítva - egyik versenytársa kölcsönadta a saját kerékpárját, így végül Serge is abszolválhatta a versenyt.

Masters kategóriában két „nagy öreg”, Cseh Gábor „Füli” és Grillmayer Gábor, motocross és enduro legendánk állt rajthoz az Alpinbike színeiben. Füli saját elmondása szerint 20 éve versenyzett utoljára, Grill pedig ezidáig nem indult kerékpáros downhill versenyen.

Az ő szombati időmérőjük kalandosra sikeredett, mivel éppen a futamukat megelőzően óriási szélvihar lepte meg az eplényi hegyet. A felvonót is leállították, rövid ideig kérdéses volt, hogy épp a masters, illetve elite kategória futama miként kerülhet megrendezésre, de némi várakozás után végül mindenki eredményesen megfuthatta az időmérőt.

Füli személyes, mini beszámolója:

„Péntek délután értünk le az edzésre. 34-35 fok, poros csúszós, helyenként új pálya. Próbáltuk memorizálni, hol, merre kéne menni rajta, hogy gyors legyen. A szombat délelőtt az horror volt: 38 fok, a felvonó izzott alattunk, még nagyobb por, még jobban csúszott a pálya. Délután időmérő. Mire mi (masters kategória) sorra kerültünk, addigra megjött egy szélvihar, 100km/h órás széllökésekkel, így lezárták a liftet is. 1-2 masters induló fel se jutott, köztük Grillmayer Gabi se. Úgy döntöttek a bírók, hogy mi, akik feljutottunk, még lemehetünk, lemérik az időnket, de a nagy ugratót kerüljük el, mert a nagy szél miatt veszélyes lehet. Lenyomtuk az időmérőt, de mivel nem lehetett ugrani, így mindenki ellazázta', legurult csak. Aztán egy óra pihi volt lent, majd amikor lecsillapodott a szél, felengedték a maradék 2 masters versenyzőt, meg a többi kategória indulóit is, akik még nem kvaliztak' addig. Én személy szerint nagyon küzdöttem a pályával, egyrészt még szombat estére sem volt meg fejben, hol, melyik íven is kéne menni, hogy gyors legyen. A legnagyobb kihívás az volt, hogy 1-2 meredek szakasz végén nagyon éles kanyar volt, és ha ott elvész a lendületed, akkor nagyon sok mp-t buksz. A poros, apró köves pályán full máshogy kell bringázni, nem tudod csak úgy rádönteni a bringát a kívánt ívre, hogy majd megtapad és gyors lesz, mert nem tapad meg…  Szóval izgi volt, hogy ebből így mi lesz vasárnapra. Azt tudtam, hogy valahogy 10mp-t kell faragnom ahhoz, hogy jó legyen. Gabival átbeszéltünk, kielemeztünk még szombat este minden kanyart videókból, aztán vártuk a vasárnapot. Vasárnap délelőtt nyomtunk 3 kör edzést, jöttek az egyre jobb időeredmények végre, aztán du. 3-kor döntő futam. Ott végül 9mp-t sikerült javítanom, amivel nagyjából elértem a kitűzött célt (2:10 lett volna az álom, 2:11.4 lett végül) . Sajnos a végében volt egy baki, amin elment kb. 2mp. Ha az is összejött volna, akkor szuper is lehetett volna, de sebaj, elégedett vagyok ezzel is. 20 éve versenyeztem utoljára, szóval ennyi kihagyás után erős volt a masters kategória (ahol mindenki 10-20 éve folyamatosan versenyez DH ban, EWS-en, endurokon, Europa DH kupákban, stb… ). Végül 360 indulóból abszolút 41. és masters 7. helyen végeztem, Gabinak 2:10-es eredménnyel masters 6. hely és összetettben talán 36. hely jutott, ha jól rémlik. Kemény volt ebben a kánikulában, porban menni, főleg egy ilyen erős mezőnyben. De jó buli volt, szerintem nyomjuk jövőre is! 🙂”

Az idei országos bajnokságra 360 versenyző nevezett be, s versenyzőink mindegyike abszolútban is a mezőny első ötödében végzett, büszkék vagyunk Rátok.

Gratulálunk! 

Időmérő eredmények:

http://dhracing.hu/file_library/pdf/20220723_dhob_epleny_qual(316).pdf

Döntő eredmények: 

http://dhracing.hu/file_library/pdf/20220724_dhob_epleny_final(318).pdf?fbclid=IwAR0Hr7NUQqopUKsNSDdipxDMFVQNWYSqwrda0X0EHy7ZoI3yIlQrXBFP6y4

 

Támogatóink:

További cikkek:

Túra
SloEnduro 2018
2018.12.03.
Mostanában többször mondtam, hogy vannak a nagy bringás (most oly divatos és menő) influencerek és vannak, akik megvalósítják, amiről ők álmodoznak az internet bugyraiban.Viccet félretéve ...
Túra
Alpinbike Team az EWS Petzen - Jamnica futamán
2018.06.19.
Az Enduro World Series soron következő futamán - több magyar induló mellett - az Alpinbike Team versenyzői is megmérettetik magukat. Tegyük félre a sztárok neveit picit és szurkoljunk együtt ...
Túra
ENDURO CERKNO
2017.05.31.
Ha az ember párja nem szeret versenyezni maratonokon és cross countryn sem, akkor előbb-utóbb a hegy megy Mohamedhez, s elmegy vele lejtőzni kicsit. Ha ez a férfiember elég rafinált, akkor ...
Túra
Vértes marathon: my first race in 2017, my last Hungarian race
2017.05.24.
Yes, it finally happened, I am dead, again… What is different this time? I realize for the first time that I am truly exhausted, have been tired for forever, have had exhausted moments ...
Túra
Alpinbike, thanks for helping me out, again….
2016.12.12.
From my first days in Hungary, 3.5y ago till now, the Alpinbike crew has always been there for me. First to make me feel at home, to show me the trails all over the country, to assist me ...
SpiderClub Airborne