Filozófiánk, hogy a versenyzésen kívül, abban is segítsünk a kerékpáros  sporttársaknak, hogyan készüljenek fel egy hazai túrára, vagy akár a CrossAlps-ra. A mentális és fizikai felkészítés mellett kerékpár kezelési praktikákban, és akár a kerékpár szervizelésében is segítséget nyújtunk, valamint klub programokat szervezünk.

Hírek és beszámolók

Három verseny!

2014.08.11.
Múlt héten három versenyen is rajtvonalhoz álltak versenyzőink. Szombaton az Underworld Kupa és Mecsek Bike & Trail, vasárnap pedig a Nyugat Maraton Sorozat zirci futama került lebonyolításra!

Három verseny!

 
Ismét kitettek magukért versenyzőink, akik az elmúlt hétvégén három versenyen is képviselték csapatunkat, az Alpinbike Team Endura Giant High5-ot.
Mivel nem igazán van sajtóvisszhangja egyik eseménynek sem, így a csapatvonatkozású eredményeket közöljük, majd KPZ beszámolóját olvashatjuk!

Underworld Kupa: Két kategóriában voltunk érdekeltek. A Master 1-es futamban a legjobb helyezést Hamar László érte el, aki 17. lett. Ugyanebben a futamban Rupert Gyula a 21. helyezést érte el. Master 2-ben Zele László 18. lett!

Mecsek Bike & Trail: Master 1-ben Vajda János Péter 1., Kiss Péter Zoltán 6.

Nyugat Maraton: Sajnos eredménylista híján csak a csapattársaktól jövő információt tudjuk közölni. Kiss Péter Zoltán egy kicsit fáradtan ésmotiválatlanul rövidtáv Master 1-ben 35. Pataki Ferenc középtáv Master 3-ban nyerte a futamát! Gratulálunk!

KPZ beszámolója a hosszúhetényi versenyről: Az elmúlt napok/hetek időjárása hagyott némi kívánni valót maga után, legalábbis kerékpáros szemmel. A verseny előtti napokban már látszott némi javulás, bár várható volt, hogy nem lesz száraz a pálya.

A rajtterületnek egy kellemes kis tisztás adott otthont, ahol egy kis szálló is megbújt. A rajt előtt futottam össze Vajda Jánossal, akivel a kisszámú középtávos induló közé álltunk be. Alig 26-an vállaltuk be a távot, ami okozott is meglepetéseket a későbbiekben.
A verseny klasszikusnak nevezhető körös lebonyolítású volt, az első körben az összes táv mezőnye azonos nyomvonalon haladt. Az első szakasz elég sáros volt köszönhetően a sok esőtől megduzzadt pataknak, amit párszor kereszteztünk is. Az első emelkedős szakasz után megmutatkozott a kevés induló hozománya: amint szétszakadozott a mezőny a verseny átment kicsit tájékozódási megmérettetésbe is. Sajnos a jelöléssel akadtak problémáim, de becsületemre szóljon, hogy nem én voltam az egyetlen, aki elvétette időnként a nyomvonalat. Ez köszönhető volt annak is, hogy a nyomvonal nagy része singletrail vonalon haladt, ahol a szűk ösvényeken figyeli kellett a szalagokat. Az első itatópontnál kellemes meglepetésként ért a bőséges és változatos kínálat (hideg víz, iso, dinnye, sós sütikék, olívabogyó (!), szőlőcukor) valamint a segítőkész személyzet. Ez minden pontra igaz volt a nyomvonalon, sőt az egyik pontnál készségesen olajozták a láncunkat, szinte kérni sem kellett.


 
A második kör kezdete a downhill pályát is érintette, természetesen nagyrészt felfelé, bár kimondottan technikás szakaszt is kaptunk, amit örömmel vettünk az összeverődött versenytársakkal - akikkel szinte azonnal el is vétettük a pályát és felküzdöttük magunkat a DH pálya feléig, ahol a DH-s srácok szóltak, hogy "Srácok, a ti pályátok lent megy, ennek itt hamarosan vége". Miután visszatértünk a saját területünkre beértünk a versenynek otthont adó Hosszúhetény település utcáira, ahol rövid, de szűk szakaszokon gurultunk végig, majd megkezdtük a Zengő megmászását. A mászás időnként sajnos tolásba fulladt, jómagam egy apró, de végzetes hibát vétettem a vizes - köves szakaszon, ahonnan csak tolva tudtam továbbhaladni. A Zengő csúcsára már nyeregben érkeztem, majd megkezdtem egy kellemes singletrail szakaszt, amit az utolsó kisebb mászások szakítottak csak meg, sajnos megint fura, pontosabban hiányos jelölésekkel.
A befutó után minden induló emlékérmet kapott, és természetesen ételt-italt, valamint minden szükséges ellátmányt: bringamosót sorban állás nélkül és kellemes árnyékos célterületet.


 
Összességében kellemes, küzdelmes verseny volt, ahol az indulók száma sajnos alacsony volt, de ennek ellenére színvonalas, bár néha gyéren jelölt pályán küzdhettünk. Jövőre remélhetőleg a negatív élményeket népes mezőny és jól jelölt pálya váltja majd.
Vajda János Péter nyerte a kategóriáját, abszolút 3. helyen zárt, míg Én kategória 6. abszolút 10. helyen zártam.

Támogatóink:

További cikkek:

Túra
DOWNHILL ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2022
2022.07.27.
Az Alpinbike Team csapatából mostanáig csak Ördög Dani volt olyan bátor, hogy kipróbálja magát a Downhill Országos bajnokságon. 2015 óta a csapat downhill versenyen nem képviseltette magát. ...
Túra
SloEnduro 2018
2018.12.03.
Mostanában többször mondtam, hogy vannak a nagy bringás (most oly divatos és menő) influencerek és vannak, akik megvalósítják, amiről ők álmodoznak az internet bugyraiban.Viccet félretéve ...
Túra
Alpinbike Team az EWS Petzen - Jamnica futamán
2018.06.19.
Az Enduro World Series soron következő futamán - több magyar induló mellett - az Alpinbike Team versenyzői is megmérettetik magukat. Tegyük félre a sztárok neveit picit és szurkoljunk együtt ...
Túra
ENDURO CERKNO
2017.05.31.
Ha az ember párja nem szeret versenyezni maratonokon és cross countryn sem, akkor előbb-utóbb a hegy megy Mohamedhez, s elmegy vele lejtőzni kicsit. Ha ez a férfiember elég rafinált, akkor ...
Túra
Vértes marathon: my first race in 2017, my last Hungarian race
2017.05.24.
Yes, it finally happened, I am dead, again… What is different this time? I realize for the first time that I am truly exhausted, have been tired for forever, have had exhausted moments ...
SpiderClub Airborne