Filozófiánk, hogy a versenyzésen kívül, abban is segítsünk a kerékpáros  sporttársaknak, hogyan készüljenek fel egy hazai túrára, vagy akár a CrossAlps-ra. A mentális és fizikai felkészítés mellett kerékpár kezelési praktikákban, és akár a kerékpár szervizelésében is segítséget nyújtunk, valamint klub programokat szervezünk.

Hírek és beszámolók

Csapatévzáró és SuperCross Kecskemét

2014.12.15.
Az elmúlt hétvége igen sűrűre sikeredett csapatunk, az Alpinbike Team Endura Giant High5 szempontjából.

Csapatévzáró és SuperCross Kecskemét

Szombaton tartottuk – most már hagyományosnak mondható – év végi csapat összejövetelünket és évzáró bankettünket. Az esti program menetrendjében az első pont, a csapat legsikeresebb versenyzőinek bemutatása és díjazása volt. Egyhangúlag Pataki Zsókát, Pataki Barnabást és Héjja Attilát választotta a csapatvezetés a „legtöbbet fejlődő” versenyző posztra. Külön öröm számunkra, hogy mindhármójuk edzője Búr Zsolt.
Buzsot kérdeztük: Azt gondolom, hogy ha az egész szezonomat nézem, és egy kalap alá veszem a versenyzői és edzői "karrieremet", akkor az idei évben erre az eredményre vagyok a legbüszkébb!
Az este további részében a csapattagok Endura ajándékokat vehettek át a csapat főszponzora Gaszner Róbert jóvoltából. Ezt követően vacsora és kötetlen beszélgetés volt az est programja.
Itt szeretnénk megköszönni támogatóinknak, az Endura-nak, a High5-nak, és a Giant-nek az egész éves közreműködést.Másnap a SuperCross sorozat idei utolsó futama, a kecskeméti Linartech Autóház Kupa került lebonyolításra. Ismét teljes cross létszámmal képviseltük csapatunkat a versenyen.
A pálya nyomvonalát tekintve nem igazán tért el a SuperCross futamokon megszokott vonalvezetéstől, bár néhány igazi krossz elemet azért véltünk felfedezni. Az időjárásra sem lehetett panasz, versenyzésre ideális hőmérséklet és szinte teljesen száraz pálya várta a versenyezni vágyókat.Nézzük a csapat eredményeit: Először ismét a gyerekek futamát izgulhattuk végig. Pataki Zsóka kibérelte a dobogó, ismét az ezüstérem lett a jutalma. Pataki Barnabás sajnos egy kisebb sérüléssel küzdve a kategóriájának negyedik helyén végzett.
A középső futamban Cseh Veronikáért és Zele Lászlóért szoríthattunk. Roni hozta a kötelezőt és végig „meccsben” a legjobbakkal a negyedik helyen végzett az Elit női mezőnyben. Zele Laci a Master 2.-es uraknál 17. lett!A 13 órási rajt a megszokott forgatókönyv szerint zajlott. Az élen Wouter Cleppe, Fejes Gábor (Dr. Bátorfi Agria KK), Búr Zsolt és Buruczki Szilárd (Maraton Merida Team - CST) hajtott. A második körtől Wouter és Fejes távolodott el üldözőitől, ahol végig egymást hajtva Cleppe került ki győztesen. Buzso sajnos a verseny feladása mellett döntött, így nem fejezte be a futamot.
Master1-ben szintén nagy csatát láthattunk. Az ezüstéremért Héjja Attila harcolt a csapatból és remek taktikával meg is szerezte azt.A sorozat következő futama Január 4.-én Etyeken folytatódik.
Fotók: Saját galéria, @Máhr Attila

Támogatóink:

További cikkek:

Túra
DOWNHILL ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2022
2022.07.27.
Az Alpinbike Team csapatából mostanáig csak Ördög Dani volt olyan bátor, hogy kipróbálja magát a Downhill Országos bajnokságon. 2015 óta a csapat downhill versenyen nem képviseltette magát. ...
Túra
SloEnduro 2018
2018.12.03.
Mostanában többször mondtam, hogy vannak a nagy bringás (most oly divatos és menő) influencerek és vannak, akik megvalósítják, amiről ők álmodoznak az internet bugyraiban.Viccet félretéve ...
Túra
Alpinbike Team az EWS Petzen - Jamnica futamán
2018.06.19.
Az Enduro World Series soron következő futamán - több magyar induló mellett - az Alpinbike Team versenyzői is megmérettetik magukat. Tegyük félre a sztárok neveit picit és szurkoljunk együtt ...
Túra
ENDURO CERKNO
2017.05.31.
Ha az ember párja nem szeret versenyezni maratonokon és cross countryn sem, akkor előbb-utóbb a hegy megy Mohamedhez, s elmegy vele lejtőzni kicsit. Ha ez a férfiember elég rafinált, akkor ...
Túra
Vértes marathon: my first race in 2017, my last Hungarian race
2017.05.24.
Yes, it finally happened, I am dead, again… What is different this time? I realize for the first time that I am truly exhausted, have been tired for forever, have had exhausted moments ...
SpiderClub Airborne