Alpinbike Blog

Szeld át az Alpokat "kényelmesen"!

2021.05.29.
Az Alpok átkelése minden rendes montis álma. De nem mindenkinek fér bele egy rendes felkészülés, ami feltétlen szükséges ahhoz, hogy az egyhetes kihívásból a szép táj és a nagy hegyek maradjanak meg és ne egy gyötrelmes küszködés a napi penzum legyűréséről. Erre ad a mai technológia egy megoldást. Az E-bike-ot!

Szeld át az Alpokat

 

Az Alpok átkelése minden rendes montis álma. De nem mindenkinek fér bele egy rendes felkészülés, ami feltétlen szükséges ahhoz, hogy az egyhetes kihívásból a szép táj és a nagy hegyek maradjanak meg és ne egy gyötrelmes küszködés a napi penzum legyűréséről.
Erre ad a mai technológia egy megoldást. Az E-bike-ot!

 

Már számtalanszor vezettünk át az Alpokon különböző útvonalakon, különféle alapokról induló embereket. A felkészülésre mindenkinek szüksége van, hiszen nem profi sportolóknak szervezzük ezeket a túrákat, akik rendszeresen teljesítenek többhetes versenyeket. De a tapasztalatunk azt mondatja, hogy még nekük is szükségük lenne egyfajta felkészülésre csak az teljesen más jellegű.

A felkészülésnek mindig két része van. Ez egyik a fizikai és mentális felkészülés. A másik megfelelő ruházat, hátizsák és táplálék kiegészítők kiválasztása, kipróbálása. Mindkettőt időben el kell kezdeni ahhoz, hogy ne érjenek meglepetések a hegyen. Például ne az első nap szembesüljünk azzal, hogy megcsikar valamelyik izotóniás ital, vagy hogy nem tudom hogyan kell feltenni a hátizsákomra az esőhuzatot, vagy éppen az ülés töri fel a feneked a második napon úgy, hogy onnantól nincs kedved ülni.

 

Persze az előbb említett dolgokat gyorsabban ki lehet tapasztalni. Viszont a fizikális felkészülést nem lehet egy hétre besűríteni.

 

 

Természetesen nem mindegy, hogy ki milyen alapokról indul. Aki rendszeresen (edzés szinten) kerékpározik, annak könnyebb a napi rutint egy ilyen kihívásnak megfelelően alakítani. De annak, aki csak hobby bringás és csak hétvégente teker, akkor se mindig, annak ez bizony akár egy éves, de legalább 3-6 hónapos felkészülést jelent egy ilyen túrára a megfelelő kondi megszerzése.

 

Itt jön a modern technika! Az E-bike.

 

 

Rengeteg kritikát kaptak az egyre nagyobb térhódításukkal, de manapság a profik világában is a legtöbb garázsban fellelhető. Mivel senki sem tagadhatja. Az E-bike igenis élményt ad! 

 

Még nem láttam olyan embert, aki ne fülig érő mosollyal szállt volna le az első E-bike próbaköréről.

 

                     

 

Most az E-bike adta élményszerzés lehetősége kibővül az Alpok meghódításának ezen módjával. Nem kell venned egy ilyen bicajt és innentől E-bike-ossá válnod. Lehetőséget biztosítunk arra, hogy bérelj a túrára egy E-bike-ot és utána élményekkel gazdagon tekerheted tovább a normál bicajod.

 

 

További cikkek:

Túra
X. generációs GIANT TCR
2024.03.21.
Közel harminc éve jelentek meg először a Giant palettáján a TCR országúti kerékpárok. Ez idő alatt a kerékpárok hatalmas fejlődésen mentek át, számtalan szabvány és trend jött, majd volt ...
Túra
Bringától a Mátrabérc Trail-ig
2023.04.26.
Hogyan is alakult a szikrától a teljesítésig?! ...
Túra
Visszatérünk a Dolomitokba
2022.06.27.
2 év - Covid járványnak köszönhető - kihagyás után visszatérünk a mesés Dolomitokba ...
Túra
Miért járunk vissza Monacoba minden évben?
2021.12.02.
A kérdés mindenkiben felmerül. Hiszen az olyan messze van! Na meg Monte Carlo! Oda csak a gazdagok járnak, mi keresnivalója van ott egy "csóró" bringásnak? Lehet ott egyáltalán bringázni? ...
SpiderClub Airborne