Alpinbike Blog

Miért járunk vissza Monacoba minden évben?

2021.12.02.
A kérdés mindenkiben felmerül. Hiszen az olyan messze van! Na meg Monte Carlo! Oda csak a gazdagok járnak, mi keresnivalója van ott egy "csóró" bringásnak? Lehet ott egyáltalán bringázni? Nem csak kaszinó meg Forma 1 van? Ha szeretnétek megismerni, honnan is jött nekünk Monaco, és hogyan keveredtünk mi oda, és miért járunk vissza már évtizedek óta, akkor olvassátok el ezt a rövid kis beszámolónkat.

Miért járunk vissza Monacoba minden évben?

 

A történet ott kezdődik, hogy a kerékpározás mellett vannak más sportszenvedélyeink is.

Többek közt a siklóernyőzés, amit télen szintén nehezebb Magyarországon űzni, de nem csak Magyarországon, hanem az egész Alpokban. Kivéve ezt a különleges helyet Franciaország és Olaszország határán, ami valahogy mindig melegebb jó néhány fokkal, és a nap is sokkal többet süt. Ennek megvan a pontos meteorológiai magyarázata, de leegyszerűsítve azért van, mert Monaconál megy egy melegebb tengeráramlat, ami "felfűti" ezt a területet. Nem véletlenül tették ide rezidenciáikat a nagyurak már évszázadokkal korábban.

A lényeg hogy Monaco melegebb, és ennek köszönhetően itt jókat lehet repülni télen is. Eleinte mi is így kerültünk ide. Megannyi látnivaló mellett rengeteg gyönyörű túraútvonalat találunk, valamint Via-Ferratat és sportmászásra alkalmas sziklafalat is. 

De a környék a kerékpárosok paradicsoma is!

A napsütötte tengerpart mellett számos komoly legendás hágót lehet találni, amiken Lance Armstrong is sokat edzett. Napjainkban pedig Chris Froome-ot lehet látni, ahogy egy csapat Jaguar autó kíséri. Hozzá hasonló nagyágyúkkal találkozhatunk nap mint nap, akik egyébként kivétel nélkül kedvesen visszaköszönnek, és akár mehetünk mögöttük egy darabig, vagyis ameddig bírjuk :)

A tengerparttól kicsit távolabb festői kis falvakat találhatunk.

Amelyekhez mesés szerpentinek vezetnek!

 

Hogyan lehet ide eljutni?

Persze messze van, de ha ki akarunk keveredni a télből, akkor nem lehet túl közelre menni. 1250 km, amit most repülővel tehetsz meg és még a bicajod miatt sem kell agódnod, mert azt mi szállítjuk ki neked, így te kényelmesen gyorsan utazol, a bicajod meg biztonságos körülmények közt. Kint pedig nincs is annál jobb, mint a napsütötte tenger látványára kelni, friss baguettet reggelizni a teraszon, és egy jó kávé után nekivágni egy újabb kiszemelt hágónak!

2022-es utat itt találod.

 

Kapcsolódó galéria:

További cikkek:

Túra
X. generációs GIANT TCR
2024.03.21.
Közel harminc éve jelentek meg először a Giant palettáján a TCR országúti kerékpárok. Ez idő alatt a kerékpárok hatalmas fejlődésen mentek át, számtalan szabvány és trend jött, majd volt ...
Túra
Bringától a Mátrabérc Trail-ig
2023.04.26.
Hogyan is alakult a szikrától a teljesítésig?! ...
Túra
Visszatérünk a Dolomitokba
2022.06.27.
2 év - Covid járványnak köszönhető - kihagyás után visszatérünk a mesés Dolomitokba ...
Túra
Szeld át az Alpokat "kényelmesen"!
2021.05.29.
Az Alpok átkelése minden rendes montis álma. De nem mindenkinek fér bele egy rendes felkészülés, ami feltétlen szükséges ahhoz, hogy az egyhetes kihívásból a szép táj és a nagy hegyek maradjanak ...
SpiderClub Airborne