Alpinbike Blog

Miért járunk vissza Monacoba minden évben?

2021.12.02.
A kérdés mindenkiben felmerül. Hiszen az olyan messze van! Na meg Monte Carlo! Oda csak a gazdagok járnak, mi keresnivalója van ott egy "csóró" bringásnak? Lehet ott egyáltalán bringázni? Nem csak kaszinó meg Forma 1 van? Ha szeretnétek megismerni, honnan is jött nekünk Monaco, és hogyan keveredtünk mi oda, és miért járunk vissza már évtizedek óta, akkor olvassátok el ezt a rövid kis beszámolónkat.

Miért járunk vissza Monacoba minden évben?

 

A történet ott kezdődik, hogy a kerékpározás mellett vannak más sportszenvedélyeink is.

Többek közt a siklóernyőzés, amit télen szintén nehezebb Magyarországon űzni, de nem csak Magyarországon, hanem az egész Alpokban. Kivéve ezt a különleges helyet Franciaország és Olaszország határán, ami valahogy mindig melegebb jó néhány fokkal, és a nap is sokkal többet süt. Ennek megvan a pontos meteorológiai magyarázata, de leegyszerűsítve azért van, mert Monaconál megy egy melegebb tengeráramlat, ami "felfűti" ezt a területet. Nem véletlenül tették ide rezidenciáikat a nagyurak már évszázadokkal korábban.

A lényeg hogy Monaco melegebb, és ennek köszönhetően itt jókat lehet repülni télen is. Eleinte mi is így kerültünk ide. Megannyi látnivaló mellett rengeteg gyönyörű túraútvonalat találunk, valamint Via-Ferratat és sportmászásra alkalmas sziklafalat is. 

De a környék a kerékpárosok paradicsoma is!

A napsütötte tengerpart mellett számos komoly legendás hágót lehet találni, amiken Lance Armstrong is sokat edzett. Napjainkban pedig Chris Froome-ot lehet látni, ahogy egy csapat Jaguar autó kíséri. Hozzá hasonló nagyágyúkkal találkozhatunk nap mint nap, akik egyébként kivétel nélkül kedvesen visszaköszönnek, és akár mehetünk mögöttük egy darabig, vagyis ameddig bírjuk :)

A tengerparttól kicsit távolabb festői kis falvakat találhatunk.

Amelyekhez mesés szerpentinek vezetnek!

 

Hogyan lehet ide eljutni?

Persze messze van, de ha ki akarunk keveredni a télből, akkor nem lehet túl közelre menni. 1250 km, amit most repülővel tehetsz meg és még a bicajod miatt sem kell agódnod, mert azt mi szállítjuk ki neked, így te kényelmesen gyorsan utazol, a bicajod meg biztonságos körülmények közt. Kint pedig nincs is annál jobb, mint a napsütötte tenger látványára kelni, friss baguettet reggelizni a teraszon, és egy jó kávé után nekivágni egy újabb kiszemelt hágónak!

2022-es utat itt találod.

 

Kapcsolódó galéria:

További cikkek:

Túra
Szeld át az Alpokat "kényelmesen"!
2021.05.29.
Az Alpok átkelése minden rendes montis álma. De nem mindenkinek fér bele egy rendes felkészülés, ami feltétlen szükséges ahhoz, hogy az egyhetes kihívásból a szép táj és a nagy hegyek maradjanak ...
Túra
Tour de Hongrie: Valter Attila nyerte a záró szakaszt és az összetett versenyt is
2020.09.06.
Valter a kékestetői hegyi befutón állva hagyta versenytársait az utolsó kilométeren és fantasztikus győzelmet aratott. ...
Túra
2021: GIANT TRANCE X 29 és LIV INTIGRUE 29
2020.08.24.
2021-es esztendő néhány jelentősebb módosítást hoz a GIANT és LIV trail bringáinál. ...
Túra
Greg Van Avermaet: Giant Defy
2020.07.21.
Az aktuális olimpiai bajnok országúti kerékpárja landolt az üzletünkbe a Giro d'Italia budapesti rajtjának apropójából, ugyanis Greg Van Avermaet a lengyel CCC tagjaként Giant kerékpárokat ...
SpiderClub Airborne