Alpinbike Blog

Dynafit Feline SL és Trailbreaker futócipő teszt

2017.05.15.
Szmetana Balázs, terepfutó két Dynafit modellt is tesztelt a közelmúltban. Az áprilisi hóesés éppen ideális volt ahhoz, hogy a cipők bizonyítsanak. Balázs beszámolóját az alábbiakban olvashatjátok.

Dynafit Feline SL és Trailbreaker futócipő teszt

Az Alpinrun terepfutó üzlet Dynafit cipő tesztet hirdetett április második felére, így lehetőségem nyílt elvinni őket egy körre. Sajnos a hóesés miatt csak pénteken jutottam el a boltba, így egy kicsit borult a tervem a cipők tesztelésével kapcsolatban.

 

 

Két cipőt is elhozhattam: egy Feline SL-t és egy Trailbreaker-t. Első látásra nem tűntek szimpatikusnak a cipők, aztán az első felvételt követően minden negativitásom elillant és kíváncsi lettem, hogy mi is lesz ebből. Körülbelül 15-15 km-t futottam mindkét cipőben, a két teszt között volt egy verseny is, így a maximumot kihoztam a hétvégéből.

 

 

Feline SL-t még szombaton vittem ki az erdőbe. Kis szurdok, szikla, murvás erdész út, földút és egy kis járatlan talaj is útba esett. A sárban, helyenként bokáig érő hóban nagyon jól működött a cipő. Nem csúszkáltam, jól tartott és a beázás sem rögtön következett be. Hajlamos vagyok szétrúgni a lábam, de ezzel a cipővel nem sikerült, jól védte a lábfejem és az ujjaimat is. Futás közben a sarat dobálta le magáról a cipő, a vibram talp tehát jól vizsgázott. A Speedcrossomnál éreztem először hasonlót, a sárban nyugodt szívvel hasítottam benne és tudtam, hogy megtart a legnagyobb sárban is. Pontosan ezt éreztem a Feline használatánál is, itt sem kellett tartanom az eséstől, maximálisan magamra tudtam koncentrálni, nem vonta el a figyelmemet, hogy hova is kellene lépnem következőleg. Összességében ezt a cipőt ilyen laza, felázott talajra nagyon szívesen használnám.

 

 

Trailbreaker-t a verseny utáni hazafutásra táraztam be. Ránézésre ez volt a szimpatikusabb és nem is csalódtam benne. Egy kicsit keménynek találtam, de ez magyarázható azzal is, hogy a cipő még nem vette fel "csónak lábam" formáját, ennek ellenére mégsem éreztem szűkösnek a Trailbreaker-t a nagy lábfejemmel. Hasonlóan a másik tesztelt cipőhöz, ez is kapott vizet és sarat rendesen, de nem maradt meg bennem, hogy csúszkáltam volna. A versenyt követően kicsit tompább is voltam már. Lehet, hogy ezért is kevesebb a benyomás az utóbbi cipővel kapcsolatban vagy lehet, hogy ez egyszerűen egy szuper cipő. Mindenesetre szívesen vittem volna még egy-két fordulóra.

 

 

Egy percig sem volt különösebb problémám egyik cipővel sem. Ha valaki megteheti, hogy saras időre is vegyen külön cipőt, a Feline SL tökéletes választás gyorsfűzőstül, vibram talpastul. A Trailbreaker is simán jó futópartner lehet, bár mennék még vele két alkalmat, hogy biztosat mondjak, például egyet szárazidőben is, de ez a cipő is jó választás lehet hazai terepen.

 

Köszönjük Balázsnak a beszámolót és további sikereket kívánunk neki!

 

 

További cikkek:

Túra
X. generációs GIANT TCR
2024.03.21.
Közel harminc éve jelentek meg először a Giant palettáján a TCR országúti kerékpárok. Ez idő alatt a kerékpárok hatalmas fejlődésen mentek át, számtalan szabvány és trend jött, majd volt ...
Túra
Bringától a Mátrabérc Trail-ig
2023.04.26.
Hogyan is alakult a szikrától a teljesítésig?! ...
Túra
Visszatérünk a Dolomitokba
2022.06.27.
2 év - Covid járványnak köszönhető - kihagyás után visszatérünk a mesés Dolomitokba ...
Túra
Miért járunk vissza Monacoba minden évben?
2021.12.02.
A kérdés mindenkiben felmerül. Hiszen az olyan messze van! Na meg Monte Carlo! Oda csak a gazdagok járnak, mi keresnivalója van ott egy "csóró" bringásnak? Lehet ott egyáltalán bringázni? ...
Túra
Szeld át az Alpokat "kényelmesen"!
2021.05.29.
Az Alpok átkelése minden rendes montis álma. De nem mindenkinek fér bele egy rendes felkészülés, ami feltétlen szükséges ahhoz, hogy az egyhetes kihívásból a szép táj és a nagy hegyek maradjanak ...
SpiderClub Airborne