Alpinbike Blog

Dynafit Alpine Pro Women - egy cipő, amely igazán terepre termett

2017.05.22.
Mlecsenkov Éva terepfutó is részt vett a Dynafit tesztnapokon, így a sok férfi versenyző után egy hölgy is véleményezi terepfutó cipőinket. Éva beszámolóját az alábbiakban olvashatjátok.

Dynafit Alpine Pro Women - egy cipő, amely igazán terepre termett

Nagyon jó kezdeményezésbe futottam bele pár héttel ezelőtt. Az Alpinrun multisportbolt cipőtesztelésre invitálta a terepfutókat. 

Dynafit márka futócipőit eddig nem ismertem, és nagyon örültem, hogy lehetőségem lesz őket kipróbálni.

Nem tudom, hogy jártatok-e már az Alpinrun üzletében, de nagyon elámultam, amikor megláttam, hogy milyen csodavilág bújik meg a narancssárga vasajtó mögött. A hatalmas belső tér egy falmászó csarnokot rejt. Gyerekek és felnőttek másztak, lógtak mindenfelé. Elképesztő hely.

Miután felocsúdtam az első meglepetésből, jobbra fordultam és beléptem a futóboltba.
Egy hatalmas zsákban sorakoztak méret szerint a tesztelésre váró cipők. Álmaimban ilyen a terepmikulás batyuja. Egy ultrásvastagabb talpú és egy könnyebb darab között vacilláltam, majd végül a 300 grammos, közép- és hosszútávra tervezett Alpine Pro modellre esett a választásom. (Drop: 8 mm)

 

 

Az első benyomásom az volt, amikor felvettem, hogy nagyon jól tartja a lábamat. A gyorsfűzőt kifejezetten szeretem és örültem, hogy ennél a modellnél is ezt a megoldást alkalmazták a tervezők. Miután meghúztam, a fűző kilógó részét könnyedén be tudtam bújtatni a lábfejnél kialakított, kamásliszerű rugalmas, de mégis stabil anyag alá. A lábfejem és a cipő egy egységet alkotott. 

Eléggé esős volt az időjárás azon a héten, amikor felvittem a hegyre ezt a kis szépséget. Nagyon elemében volt a kicsike a felázott talajon. Könnyedén mélyesztette bele a fogacskáit a puha erdei talajba és a csúszós kövekkel és gyökerekkel megbolondított szakaszokon is nagyon jól vette az akadályt. Érdekes, hogy amennyire határozottan simult a lábfejemre, pont annyira rugalmasan követte a mozgásomat. Nem éreztem kalodában lábamat. Szépen alkalmazkodott, amikor felfelé rugóztam az emelkedőkön, és segítségemre volt, amikor megindultam a lejtőn. 

Nehéz szívvel vittem vissza, miután a tesztidőszak lejárt, mert nagyon jól összenőttünk ezalatt a pár nap alatt is. Prémium minőség, ez nem vitás.

Szeptember 7. és 14. között ismét lesz lehetőség cipőtesztre, és szerintem kár lenne kihagynotok!

Nincs más teendőtök, mint bemenni a boltba, kiválasztani a cipőt és 20.000 Ft letéti díj ellenében egy egész napon át gyűrhetitek a hegyen. Természetesen tiszta és ép állapotban kell visszaszolgáltatni a tesztalanyt. 

 

 

Köszönjük a beszámolót Évának, és további sikereket kívánunk neki.

További cikkek:

Túra
Szeld át az Alpokat "kényelmesen"!
2021.05.29.
Az Alpok átkelése minden rendes montis álma. De nem mindenkinek fér bele egy rendes felkészülés, ami feltétlen szükséges ahhoz, hogy az egyhetes kihívásból a szép táj és a nagy hegyek maradjanak ...
Túra
Tour de Hongrie: Valter Attila nyerte a záró szakaszt és az összetett versenyt is
2020.09.06.
Valter a kékestetői hegyi befutón állva hagyta versenytársait az utolsó kilométeren és fantasztikus győzelmet aratott. ...
Túra
2021: GIANT TRANCE X 29 és LIV INTIGRUE 29
2020.08.24.
2021-es esztendő néhány jelentősebb módosítást hoz a GIANT és LIV trail bringáinál. ...
Túra
Greg Van Avermaet: Giant Defy
2020.07.21.
Az aktuális olimpiai bajnok országúti kerékpárja landolt az üzletünkbe a Giro d'Italia budapesti rajtjának apropójából, ugyanis Greg Van Avermaet a lengyel CCC tagjaként Giant kerékpárokat ...
SpiderClub Airborne