Alpinbike Blog

Dynafit Alpine Pro Women - egy cipő, amely igazán terepre termett

2017.05.22.
Mlecsenkov Éva terepfutó is részt vett a Dynafit tesztnapokon, így a sok férfi versenyző után egy hölgy is véleményezi terepfutó cipőinket. Éva beszámolóját az alábbiakban olvashatjátok.

Dynafit Alpine Pro Women - egy cipő, amely igazán terepre termett

Nagyon jó kezdeményezésbe futottam bele pár héttel ezelőtt. Az Alpinrun multisportbolt cipőtesztelésre invitálta a terepfutókat. 

Dynafit márka futócipőit eddig nem ismertem, és nagyon örültem, hogy lehetőségem lesz őket kipróbálni.

Nem tudom, hogy jártatok-e már az Alpinrun üzletében, de nagyon elámultam, amikor megláttam, hogy milyen csodavilág bújik meg a narancssárga vasajtó mögött. A hatalmas belső tér egy falmászó csarnokot rejt. Gyerekek és felnőttek másztak, lógtak mindenfelé. Elképesztő hely.

Miután felocsúdtam az első meglepetésből, jobbra fordultam és beléptem a futóboltba.
Egy hatalmas zsákban sorakoztak méret szerint a tesztelésre váró cipők. Álmaimban ilyen a terepmikulás batyuja. Egy ultrásvastagabb talpú és egy könnyebb darab között vacilláltam, majd végül a 300 grammos, közép- és hosszútávra tervezett Alpine Pro modellre esett a választásom. (Drop: 8 mm)

 

 

Az első benyomásom az volt, amikor felvettem, hogy nagyon jól tartja a lábamat. A gyorsfűzőt kifejezetten szeretem és örültem, hogy ennél a modellnél is ezt a megoldást alkalmazták a tervezők. Miután meghúztam, a fűző kilógó részét könnyedén be tudtam bújtatni a lábfejnél kialakított, kamásliszerű rugalmas, de mégis stabil anyag alá. A lábfejem és a cipő egy egységet alkotott. 

Eléggé esős volt az időjárás azon a héten, amikor felvittem a hegyre ezt a kis szépséget. Nagyon elemében volt a kicsike a felázott talajon. Könnyedén mélyesztette bele a fogacskáit a puha erdei talajba és a csúszós kövekkel és gyökerekkel megbolondított szakaszokon is nagyon jól vette az akadályt. Érdekes, hogy amennyire határozottan simult a lábfejemre, pont annyira rugalmasan követte a mozgásomat. Nem éreztem kalodában lábamat. Szépen alkalmazkodott, amikor felfelé rugóztam az emelkedőkön, és segítségemre volt, amikor megindultam a lejtőn. 

Nehéz szívvel vittem vissza, miután a tesztidőszak lejárt, mert nagyon jól összenőttünk ezalatt a pár nap alatt is. Prémium minőség, ez nem vitás.

Szeptember 7. és 14. között ismét lesz lehetőség cipőtesztre, és szerintem kár lenne kihagynotok!

Nincs más teendőtök, mint bemenni a boltba, kiválasztani a cipőt és 20.000 Ft letéti díj ellenében egy egész napon át gyűrhetitek a hegyen. Természetesen tiszta és ép állapotban kell visszaszolgáltatni a tesztalanyt. 

 

 

Köszönjük a beszámolót Évának, és további sikereket kívánunk neki.

További cikkek:

Túra
X. generációs GIANT TCR
2024.03.21.
Közel harminc éve jelentek meg először a Giant palettáján a TCR országúti kerékpárok. Ez idő alatt a kerékpárok hatalmas fejlődésen mentek át, számtalan szabvány és trend jött, majd volt ...
Túra
Bringától a Mátrabérc Trail-ig
2023.04.26.
Hogyan is alakult a szikrától a teljesítésig?! ...
Túra
Visszatérünk a Dolomitokba
2022.06.27.
2 év - Covid járványnak köszönhető - kihagyás után visszatérünk a mesés Dolomitokba ...
Túra
Miért járunk vissza Monacoba minden évben?
2021.12.02.
A kérdés mindenkiben felmerül. Hiszen az olyan messze van! Na meg Monte Carlo! Oda csak a gazdagok járnak, mi keresnivalója van ott egy "csóró" bringásnak? Lehet ott egyáltalán bringázni? ...
Túra
Szeld át az Alpokat "kényelmesen"!
2021.05.29.
Az Alpok átkelése minden rendes montis álma. De nem mindenkinek fér bele egy rendes felkészülés, ami feltétlen szükséges ahhoz, hogy az egyhetes kihívásból a szép táj és a nagy hegyek maradjanak ...
SpiderClub Airborne