Alpinbike Blog

2021: GIANT TRANCE X 29 és LIV INTIGRUE 29

2020.08.24.
2021-es esztendő néhány jelentősebb módosítást hoz a GIANT és LIV trail bringáinál.

2021: GIANT TRANCE X 29 és LIV INTIGRUE 29

Első ránézésre talán semmi lenyeges változtatást nem találunk, viszont sokak nagy örömére megnövekedtek a rugóutak mind a villa, mind pedig a hátulja többet mozog. A Trance X megszokott 130/115mm helyett elől 150mm-t még hátul 135mm-t, az Intrigue 29 elöl 140mm-t hátul 125mm-t mozog. 

Ami kevésbé látványos az a karbon himbakarban lévő flip chip. Ez az apró, variálható kis alkatrész igen sok tulajdonságát meghatározza a kerékpárnak. Kettő helyzetben szerelhető össsze, "LOW" vagy "HIGH" állásban. A flip chippel poziciójától függően tudjuk változtatni a villa és a nyeregvázcső szögét, illetve a középcsapágy magasságát!

1.high állás: 10mm magasabb középcsapágy ház és meredekebb szögek. 2. low állás: 10mm-el alacsonyabb középcsapágy ház és laposabb szögek

1.high állás: 10mm magasabb középcsapágy ház és meredekebb szögek. 2. low állás: 10mm-el alacsonyabb középcsapágy ház és laposabb szögek

A Trance X-nél a LOW állásban a nyeregvázcső szöge 77.20°, a fejcső szöge 65.50°, a középcsapágy magasság, középcsapágy esés a kerék tengely vonalától 40mm. HIGH állásban a szögek durván 0.7°-ot változnak, így a nyeregvázcső szög 77,93°, a villa szöge 66.23°-ra változik, a középcsapágy magassága 10mm-rel magasabban, így a drop 30mm lesz. 

Intrigue 29-nél a LOW pozicióba a nyeregvázcső szög 77.0°, a fejcső szög 65.8°, a középcsapágy drop 40mm, HIGH-nál pedig nyeregvázcső szög 77.8°-ra a fejcső szög 66,5°-ra, a drop pedig 30mm-re módosul. 

Ennek köszönhetően gyakorlatilag két különböző karakterisztikájú kerékpárt kapunk. LOW helyzetben a laposabb szögeknek és az alacsonyabb középcsapágy magasságnak hála egy igazán stabil trail bringát kapunk, mely nagyobb sebesség mellett teljesít igazán jól, még ha a HIGH állást választjuk, akkor a technikásabb, kövesebb, meredekebb kevésbé gyors ösvényeken érezhetjük otthon magunkat! 

Ami a felszereltséget illeti a Trance X-ből három típus lesz elérhető! A legjobb felszereltségű Fox 36 Performance Elite teleszkóppal Fox Float DPX2 rugóstaggal és Shimano Deore XT szettel lesz kapható! Az Intrigue 29-ből két modell lesz, a komolyabb alkatrészei többnyire megegyeznek az elöbb emlitett Trance X cuccaiva, a másik pedig Fox 34 Float Rhythm teleszkóppal, Fox Float DPS Performance rugóstaggal és Shimano SLX váltással és Shimano fékekkel lesz építve!  Természetesen az összes variáció állítható magasságú dropper postal van szerelve! A vázak a Gianttól jól megszokott ALUXX SL technológiával készültek, még a hátsó felfüggesztés továbbra is a az egyedülálló MAESTRO virtuális forgásponttal ellátott rendszer található!

Mindezeknek hála egy rendkívül sokoldalú trail kerékpárt kapuk, mellyel akár gyors pályán, akár technikás övényeken járva a 29" kerekekkel egy igazi romboló, de az emelkedők leküzdése sem lesz vele lehetetlen! 

A kontkrét Giant Trance X és Liv Intrigue 29 modellek itt találhatóak.

További cikkek:

Túra
Bringától a Mátrabérc Trail-ig
2023.04.26.
Hogyan is alakult a szikrától a teljesítésig?! ...
Túra
Visszatérünk a Dolomitokba
2022.06.27.
2 év - Covid járványnak köszönhető - kihagyás után visszatérünk a mesés Dolomitokba ...
Túra
Miért járunk vissza Monacoba minden évben?
2021.12.02.
A kérdés mindenkiben felmerül. Hiszen az olyan messze van! Na meg Monte Carlo! Oda csak a gazdagok járnak, mi keresnivalója van ott egy "csóró" bringásnak? Lehet ott egyáltalán bringázni? ...
Túra
Szeld át az Alpokat "kényelmesen"!
2021.05.29.
Az Alpok átkelése minden rendes montis álma. De nem mindenkinek fér bele egy rendes felkészülés, ami feltétlen szükséges ahhoz, hogy az egyhetes kihívásból a szép táj és a nagy hegyek maradjanak ...
SpiderClub Airborne