TESZTELJ VELÜNK!
KERÉKPÁR
NYEREG
SZEMÜVEG
KERÉK
KERÉKPÁRTÚRÁK
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Érdekelnek akcióink? Iratkozz fel hírlevelünkre!

RUDY PROJECT EGOS BLACK

RUDY PROJECT EGOS BLACK

Cikkszám: HL780001

A Bahrain Victorious professzionális kerékpáros-csapattal folytatott több éves, szoros együttműködés részeként, szélcsatornában és valós körülmények között tesztelve fejlesztettük az EGOS sisakunkat. Célunk egy olyan fejvédő megalkotása volt, mely a legoptimálisabb szellőzést, kényelmet és fejvédelmet nyújtja.

AZ OPTIMÁLIS SZELLŐZÉSHEZ,
KÉNYELEMHEZ ÉS VÉDELEMRE TERVEZVE

A Bahrain Victorious csapata a Rudy Project céggel folytatott szoros együttműködés részeként, a világon elsőként 2022-es Tour de France kerékpárversenyen a 2023-as Rudy Project sisak újdonságban, az EGOS modellben állhattak rajthoz - a csapat ezzel az ősszel globálisan megjelenő új sisakot teszteli éles, versenyszituációban.

Az EGOS sisakot úgy terveztük és gyártottuk, hogy a legoptimálisabb szellőzést, kényelmet és fejvédelmet nyújtsa.

  


 
KÉTKOMPONENSŰ
HÉJSZERKEZET

A sisak belső szerkezete két, különböző komponensű habból épül fel, melynek kettős funkciója van: egyrészt az így kialakított forma révén sokkal jobb szellőzést értünk el a sisak felső részén, mely ezáltal nagyszerű komfortot nyújt. Másrészt a puhább, lazább sűrűségű rész nagyobb ütési energiaelnyelő tulajdonsággal bír, mely drasztikusan növeli a fejünk védelmét, és mindemellett kisebb tömeget eredményez.
 

Az EGOS külső, kemény polikarbonát rétege a blső szerkezetettel tripla InMold-technológia segítségével alkot egy egységet, mely tovább növeli a sisak struktúrális egységét, egyben strapabírását.

 


EXTRA
BIZTONSÁG

A Rudy Project fejlesztői számára a sisakfejlesztések során fontos szempont a lehető legmagasabb fejvédelem elérése, és ezek nemzetközi szabványok általi megerősítése – mint az EC vagy CPSC normák. Ezen okból kifolyólag szerezte meg az EGOS sisakunk a CEN TC 158/WG11 biztonsági minősítést. Ezt a vizsgálatot az Európai Szabványügyi Bizottság (European Committee for Standardization) fejlesztette ki, és kifejezetten a fejvédők érintőleges (szögben érkező) behatásokkal szembeni energiaelnyelési tulajdonságait méri, mely nagyon fontos a fejvédelem során.

 


WG11 GÖRDÜLÉSI ÜTÉSPRÓBA PROTOKOLL

  • ferdeszögű próbák 45°-os szögben X, Y és Z tengelyek mentén
  • behatási sebesség 6 m/s
  • 80-as zártfelületű alumínium-oxid csiszolópapír
  • háromtengelyű gyorsulásmérő +n.3 ARS
  • fejforma névleges súrlódási együtthatója 0,3
  • EN960-széria fejforma
  • elvégzett mérések: forgási- és lineáris gyorsulási csúcsok, HIC, BRIC

A WG11 forgó ütésvizsgálat protokollját a Rudy Project is alkalmazza, akkreditált testekkel, hogy tesztelje és mérje a sisakok teljesítményét. Ezen teszt megfelelési alapja a BRIC (Brain Injury Criterion) algoritmusa által meghatározott esés utáni agyi sérülés mértéke, melynek kisebbnek kell lennie 0.68-nál. 

 




MÁGNESES
ÁLLHEVEDER
ÉS ÚJ ELVÁLASZTÓ

mágneses állhevedercsat gyorsabb és biztonságosabb ki- illetve becsatolást biztosít. A technológia, valamint a FidLock csattok már számos sportág területén bizonyítottak, most a Rudy Project új sisakjában is elérhetővé válik.

Az új, T-alakú heveder-elválasztót csak egyszer kell beállítani, ezt követően stabilan helyén marad, nem csúszkál el, és a kialakítása révén több teret hagy a füleink körül, ezáltal sokkal komfortosabb érzést nyújt. 

 



REJTETT
KÉNYELEM

Az AIRFRAME homlok-szivacsozás mivel nem közvetlenül a sisakhoz rögzül, a szivacsozás folyamatos légmozgásnak van kitéve, így rendkívül gyorsan szárad, zavartalan viseletet biztosítva melegebb helyzetekben is. Emellett a rövidebb ideig a szivacsozásban maradó izzadtságnak köszönhetően kevésbé válik kellemetlen szagúvá a sisakunk.

 


 


KÖNNYED
SZEMÉLYRE
SZABHATÓSÁG

A vadonatúj, minimális tömegű RSR11 tarkórögzítés kényelmesen fogja körbe a fejet. Tekerője csúszásgátló bevonatú, így minden helyzetben könnyedén használható.

A rendszer függőlegesen is több pozícióban állítható, ezáltal különböző fejformákra szabható a sisak.

 



ÖSSZEFOGLALÓ

méret: S (51-55 cm), M (55-59 cm), L (59-63 cm)
tömeg: S 230 gramm, M 250 gramm, L 280 gramm
szabvány: CE/EN 1078, CPSC 12.03, WG11
szellőzőnyílás: 23 darab
héjszerkezet: kétkomponensű hab, tripla InMold
airframe: igen
állheveder: FidLock mágneses
tarkórögzítés: RSR11 függőlegesen is állítható, racsnis
szivacsozás: cserélhető
tartozék: normál- és bogárhálós szivacsozás, sisaktartózsák


RUDY PROJECT EGOS BLACK

Ár:
Szállítás:

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Vaude Sisak esőhuzat

3.900 Ft
Vaude Sisak esőhuzat

Vízálló esőhuzat, mely kényelmes védelmet nyújt az eső, szél és hideg ellen. ...

RUDY PROJECTVENGER IRIDISCENT BLUE bukósisak

49.900 Ft
RUDY PROJECTVENGER IRIDISCENT BLUE bukósisak

A Venger modell úgy lett tervezve, hogy kerékpáros kalandjaink során is ideális komfortot és biztonságot nyújtson viselője számára. Ezért lett a sisak ...

RUDY PROJECT ZUMY WHITE bukósisak
19.900 Ft
Akciós ár: 13.990 Ft
RUDY PROJECT ZUMY WHITE bukósisak

A korábbi, ár-érték aránya miatt igen közkedvelt ZUMA, majd ZUMAX modellek fejlődésének következő lépcsője a ZUMY. Az elérhető árú mountain bike- és országúti ...

RUDY PROJECT ZUMY RED bukósisak

19.900 Ft
RUDY PROJECT ZUMY RED bukósisak

A korábbi, ár-érték aránya miatt igen közkedvelt ZUMA, majd ZUMAX modellek fejlődésének következő lépcsője a ZUMY. Az elérhető árú mountain bike- és országúti ...

Rudy Project Zumy

17.900 Ft
Rudy Project Zumy

A korábbi, ár-érték aránya miatt igen közkedvelt ZUMA, majd ZUMAX modellek fejlődésének következő lépcsője a ZUMY. Az elérhető árú mountain bike- és országúti ...

RUDY PROJECT WING57 WHITE/SILVER bukósisak + SMOKE LENCSE

74.900 Ft
RUDY PROJECT WING57 WHITE/SILVER bukósisak + SMOKE LENCSE

A leggyorsabb és legaerodinamikusabb triatlon- és időfutamsisak a világon! Forradalmi fejlesztés, melyben összpontosul minden innovációnk és kutatásunk. ...

SpiderClub Airborne