TESZTELJ VELÜNK!
KERÉKPÁR
NYEREG
SZEMÜVEG
KERÉK
KERÉKPÁRTÚRÁK
Túra
Remete-szurdok
2018.06.30.
Túra
Cross Alps Challenge 2018
2018.07.21. - 2018.07.29.
Túra
Cross Alps 2018
2018.08.04. - 2018.08.12.
ESEMÉNYNAPTÁR
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Érdekelnek akcióink? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Név:*
E-mail:*
Az Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.

Kerékpártúrák

Velencei-hegység

Egész napos túra
Túra időpontja: 2018.05.13.

Túravezető:
Ördög Dániel
Utazás busszal

A túra a mindössze 80 négyzetkilométernyi Velencei-hegységet járja be, amelynek a legmagasabb pontja 352 m. Ez persze semmit sem vesz el hangulatos völgyeinek és különleges képződményeinek az értékéből.

Sukoróról indulunk, ahonnan rövid betonút után egyből felmászunk a pincék és nyaralók között az Éva-forrás fölé. Innen pazar kilátás tárul elénk az egész Velencei-tó nádassal borított felszínére. Innen továbbhaladva hamar megérkezünk az Angelika-forráshoz, ahonnan a forrás hangulatos völgyében egy kellemesen kanyargós ösvényen csorgunk lefelé. A völgy vége felé már elhagyjuk azt, mivel egyre mocsarasabbá válik a talaj. Ezt követően kisebb hullámos homokos szakasz után elérünk az Ingókövek területére. Felmászunk a Pandúr-kőhöz, majd tovább a Kockához és a Pogány-kőhöz, ahonnan egy másik szemszögből csodálhatjuk meg a Velencei-tavat.

Ezután hátat fordítunk a tónak, és a régi katonai gyakorlópályát keresztezve a Pátkai-víztározóig gurulunk. Hangulatos gátján végigkerekezünk, és továbbhaladunk Lovasberény régi kastélyáig. Útközben több halastó mellett elhaladunk, ahol bivalyokat is láthatunk fürdőzni. A kastély mára már eldzsungelesedett erdején áthaladva felismerhető egykori tündöklésének képe. A kertbe vezető lépcsőn üldögélve pedig kicsit feltöltődhetünk.

A falut elhagyva még haladhatunk kicsit a helyiek kis erdei suhanós ösvényein, majd betonúton mászunk fel a Meleg-hegyre. Itt még megcsodáljuk a Likas-követ, mielőtt leszáguldunk a hegy gyors, hullámos, lekerekedett kövekkel tűzdelt nyomain. Ezután még felmászunk Sukoró hagyományőrző házai mellett, mielőtt végleg visszaérünk a buszhoz.

 

Erre a túrára bátran jelentkezhetnek azok is, akiknél a hideg időben végig pihent a bringa, vagy csak mostanában kezdtek barátkozni a terepkerékpározással.

 

 Aki szeretné valamelyik tesztbringánkkal bejárni a túrát, az a tesztbringák menüpont alatt válogathat magának. A tesztbicajjal való részvétel plusz 10 000 Ft költséggel jár.

 

Akik nem jelentkeznek és nem fizették be a részvételi díjat 3 nappal a túra előtt, azoknak nem tudjuk biztosítani a részvételt!

A befizetés lehetőségeit az útinfó menüpont alatt találod.

 

 

 

Túra. nap

Hossz 38,2 km     Szintkülönbség 588 m
Technikai szint:
Kondíció szint:  

KAPCSOLÓDÓ TÚRÁK

Túra
Remete-szurdok Rövidebb túra
2018.06.30.
Túra
Cross Alps Challenge 2018 Többnapos túra
2018.07.21. - 2018.07.29.
SpiderClub Airborne