Kerékpártúrák

Remete szurdok

Rövidebb túra
Túra időpontja: 2018.10.06.

Túravezető:
Viktor

 

Ez a túránk egy rövidebb délutáni kör lesz, amely tökéletes azoknak, akik nemrég vették elő a montijukat vagy azoknak, akik még csak most kezdtek el barátkozni a terepkerékpározással.

 

A bolttól a Kiscelli Múzeum parkján keresztül a megszokott úton mászunk fel az Árpád kilátóig. Egy pillantást vetünk gyönyörű fővárosunkra és gurulunk is le a HHH reptér felé az Oroszlán szikla mellett, majd tovább a "lángosos"-hoz a hűvösvölgyi villamos végállomásig. Itt a gyermekvasút mellett haladunk egy darabig, fel a Hárs-hegy oldalába a Szépjuhásznéig.

Itt fel tudjuk tölteni kulacsainkat és utunkat Budakeszi felé folytatjuk egyészen a vadaspark előtti tisztásig, ahol visszafordulunk a Petneházy lovasklubhoz. A karámok mellett elhaladva felkanyarodunk a piros jelzésen. Köves hangulatos mászás vár ránk, amelynek egy dinamikus lejtő vet véget egészen Remeteszőlősig. Itt gurulunk egy keveset a házak között egészen a Remete-szurdokig. A szurdokon hamar átgurulunk ebből az irányból, de így bőven van időnk rácsodálkozni ennek a gyönyörű helynek a különlegességére.

A szurdokból kiérve Máriaremete kertvárosi utcácskáin kanyargunk vissza a HHH-i reptérre. A repteret megkerülve mászunk el a Virágos-nyeregig. Innen a szintúton gurulunk végig, majd a végén egy technikásabb lejtővel zárjuk a napot vissza a Kiscelli Múzeum parkjáig. Ahonnan már csak a Bécsi úton kell átverekednünk magunkat a boltig.

 

Aki szeretné valamelyik tesztbringánkkal bejárni a túrát, az a tesztbringák menüpont alatt válogathat magának. A tesztbicajjal való részvétel plusz 5 000 Ft költséggel jár, amiből 3 000 Ft a boltunkban bármikor levásárolható.

 

Akik nem jelentkeznek, azoknak nem tudjuk biztosítani a részvételt!

 

 

 

. nap


Technikai szint:
Kondíció szint:  

Teszt. nap

Hossz 38,1 km     Szintkülönbség 785 m
Technikai szint:
Kondíció szint:  

KAPCSOLÓDÓ TÚRÁK

Túra
Cross Alps 2019 Többnapos túra
2019.07.20. - 2019.07.28.
SpiderClub Airborne