Kerékpártúrák

Monacoba repülővel!! 2023

Többnapos túra
Túra időpontja: 2023.01.30. - 2023.02.06.


Miért járunk minden évben vissza Monacoba?

 

Monte Carlo kerékpártúra - a bringás paradicsom 

 

Visszatérünk a korábbi években rendszeresen látogatott a pro tour csapatok által is közkedvelt Monte Carloba, ami a téli felkészülések kiválló helyszíne, hiszen a klíma és a domborzat tökéletes lehetőséget nyújt azokank, akik kemény edzéseket akarnak végezni, de azoknak is, akik inkább csak élvezni akarják a sós levegőt a napsütést és a gyönyörű hegyeket. Ezek mellett mi sem motiválhatna jobban, mint Armstrong, Froome és hasonló nagyágyúk kedvenc edzőútvonalain tekerni és alkalomadtán látni őket, ahogy elsuhannak mellettünk. Ekkor bizonyosodhatunk meg arról, hogy ők is emberek, csak egy más dimenzióban :)

 

 

 

Col De La Madone talán a világ leghíresebb emelkedője, Lance Armstrong szintfelmérője a Trek Madone sorozat névadója.

 

Amstrong nevéhez fűződik leginkább, mivel neki volt ez a szakasz a szintfelmérője. Persze azóta sok profi méri fel itt, hogy milyen kondiban van, na meg persze minden amatőr, hogy aztán elámúlva nézze a nagyok eredményeit.

Az emelkedő Mentonból indul a tengerparttól és a Col De La Madone-ra 925 m-re megy fel 14,4 km alatt. Amstrong teszt szakasza ennél valamivel rövidebb, mivel ő Menton forgalmából kiérve indította a stoppert.

 

 

A szállásról indulva rendszeresen választjuk mi is ezt a szakaszt, mivel 5 percnyire sincs, valamint a páratlan szépségű St. Agnes mellet halad el, majd Madone-on átérve számtalan útvonal közül választhatunk. Na meg persze itt nagy valószínűséggel futhat össze az ember nagy nevekkel is :) 

 

Egy részletes bemutató a szakaszról, bár angol tudás kell hozzá, de szakasz hangulatát nyelvtudás nélkűl is átadja.

 

 

Monte Carlo - A Forma-1, a kaszinók és a gazdagok mekkája 

 

Franciaország varázslatos déli vidékén fekszik a gazdagok és szépek törpeállama, Monaco, melynek központi városrésze Monte Carlo, nem csak a messze földön híres kaszinóról és a legrégebbi olyan Forma-1 futamról ismert, amely közutakon zajlik le, de a kikötőben ringatózó felfoghatatlan méretű és árú jachtokról, a hercegi palotáról, és a különböző hírességek felbecsülhetetlen értékű villáiról is. 

 

 

Országúti kihívás a monte carloi gyönyörű hegyeken

 

Ami kevésbé ismert, hogy a városban található gyönyörű parkok mellett a mini államot körülvevő hegyek is sok természeti szépséget rejtenek, nem beszélve a mediterrán tengerpart végtelen horizontjáról. A környéken található hegyi és tengerparti országutak kiváló terepet biztosítanak egy téli edzőtáborozáshoz, és kevés annál jobb érzés van februárban, mint egy kimerítő tekerés után lesétálni a tengerpartra, és egy szál pólóban bámulni a partfelé száguldó hullámok mögött meghúzódó horizontot.

 

 

Tekintsd meg egy korábbi évben készült videónkat:

Alpinbike 2013 Monaco from Alpinbike on Vimeo.

KAPCSOLÓDÓ TÚRÁK

Túra
Finale Ligure felszállítással 2024 hosszú hétvége Többnapos túra
2024.03.13. - 2024.03.17.
SpiderClub Airborne