Kerékpártúrák

Finale Ligure felszállítással 2024 hosszú hétvége

Többnapos túra
Túra időpontja: 2024.03.13. - 2024.03.17.

Túravezető:
Dani
Utazás busszal

Miért választottuk Finale Ligurét?

A tengerparti kisváros, Finale Ligure a nemzetközi mountain bike élet egyik kiemelkedő helyszíne. A kisváros Genovától 70 km-re délre található az olasz „ pálmafás riviérán”, és a szárazföldről autóval könnyen megközelíthető. Finalét hegyek veszik körül, amelyek sziklás dombjai a tengerparton érnek véget, így páratlan panorámájú nyomvonalakon juthatunk le a tengerpartig. A terület mind a haladó mind a kevésbé tapasztalt bringások számára egyaránt ideális, hiszen különböző nehézségű traileket találunk itt.

 

 

 

A hegyek és a tenger festői kombinációja vonzza ide kerékpárosokat évről-évre. Emellett nem szabad megfeledkezni a kiváló időjárásról sem. Finale Liguréban a napsütéses órák száma évente 3000, épp ezért a kerékpárszezon itt egész évben tart. Az egyedülálló ligur klímának köszönhetőena hőmérséklet télen sem csökken 10 fok alá.

A legideálisabb hónapok egy kerékpártúra szervezéséhez a február és a március, amikor a hőmérséklet napközben 15-20 fok körül mozog. Az itthoni télből fél nap utazás után későtavaszi környezetbe csöppenünk.

 

 

Finale Ligurét már évtizedekkel ezelőtt meghódították a bringások, mászók. A helyi lakosság éppen azért alkalmazkodott a közönség elvárásaihoz, rendkívül barátságosak, együttműködőek és segítőkészek.

 

A részletes útleírást az útinfó menüpont alatt találod. 
 

KAPCSOLÓDÓ TÚRÁK

Túra
Dolomitok MTB kaland 2024 Többnapos túra
2024.09.08. - 2024.09.14.
SpiderClub Airborne