Kerékpártúrák

Finale Ligure 2.0 bevezetés az enduro világába kezdőknek

Többnapos túra
Túra időpontja: 2019.03.23. - 2019.03.30.

Túravezető:
Dani
Utazás busszal

 

Kiknek ajánljuk ezt a túrát?

 

Ezt a túrát azoknak ajánljuk, akik rendelkeznek trail, vagy enduró kerékpárral és a hozzávaló felszereléssel, de még most kezdenek ismerkedni a kerékpározás ezen műfajaival. Aki vágyik a lejtőzés adta adrenalinra és élményekre, de még most teszi meg az első lépéseket. Aki eddig csak videón látta, mit is tud kerékpárja, viszont szeretne fejlődni. Aki tart attól, hogy nem bír egy egész napot, vagy csak attól, hogy Ő lesz a "leglassabb" és mindenki rá fog várni.

 

Ez alatt az egy hét alatt nem szeretnénk a lehető legtöbb kilométert begyűjteni, őrült tempóban, hanem azt szeretnénk, hogy a résztvevők a lehető legértékesebben gyarapítsák magabiztosságukat és technikai tudásukat terepen. Az egyes nyomokat közösen fogjuk végigjárni és a kihívásokat jelentő szakaszokat gyakorolni. Odafigyelve, hogy mindenki kizárólag a saját fizikai és technika határain belül mozogva gyűjthessen újabb tapasztalatokat és gyakorlatot, amin keresztül elérhetjük az egyre nagyobb önbizalmat és fejlődést.

 

Miért választottuk Finale Ligurét?

A tengerparti kisváros, Finale Ligure a nemzetközi mountain bike élet egyik kiemelkedő helyszíne. A kisváros Genovától 70 km-re délre található az olasz „ pálmafás riviérán”, és a szárazföldről autóval könnyen megközelíthető. Finalét hegyek veszik körül, amelyek sziklás dombjai a tengerparton érnek véget, így páratlan panorámájú nyomvonalakon juthatunk le a tengerpartig. A terület mind a haladó mind a kevésbé tapasztalt bringások számára egyaránt ideális, hiszen különböző nehézségű traileket találunk itt.

 

 

 

A hegyek és a tenger festői kombinációja vonzza ide kerékpárosokat évről-évre. Emellett nem szabad megfeledkezni a kiváló időjárásról sem. Finale Liguréban a napsütéses órák száma évente 300, épp ezért a kerékpárszezon itt egész évben tart. Az egyedülálló ligur klímának köszönhetőena hőmérséklet télen sem csökken 10 fok alá.

A legideálisabb hónapok egy kerékpártúra szervezéséhez a február és a március, amikor a hőmérséklet napközben 15-20 fok körül mozog. Az itthoni télből fél nap utazás után későtavaszi környezetbe csöppenünk.

 

 

Finale Ligurét már évtizedekkel ezelőtt meghódították a bringások, mászók. A helyi lakosság éppen azért alkalmazkodott a közönség elvárásaihoz, rendkívül barátságosak, együttműködőek és segítőkészek.

 

A részletes útleírást az útinfó menüpont alatt találod. 
 

KAPCSOLÓDÓ TÚRÁK

Túra
Cross Alps 2019 Többnapos túra
2019.07.20. - 2019.07.28.
SpiderClub Airborne