Kerékpártúrák

Dolomitok MTB kaland 2023

Többnapos túra
Túra időpontja: 2023.09.11. - 2023.09.17.

Túravezető:
Dani
Utazás busszal

A Dolomitok a hegyi sportok szerelmeseinek mekkája, ahol a hegyek puszta látványa is felér egy kalanddal. Ilyen elképesztő hegyek között még országúton is elég nagy kihívás kerékpározni. Ezért ezen a túrán a mászások nagy részét lifttel fogjuk megtenni, így marad erőnk a lefelékre, amelyek önmagukban is jó kondit követelnek.

 

 

A túra során az "alaptáborunk" a Dolomitok egyik fő völgyében, a Marmolada hegy lábánál, Albában lesz. Innen fogjuk megkezdeni a túráink túlnyomó részét, a környék legjobb ösvényein, "single trail"-jein és "bike park"-jain keresztül.

Alapvetően erre a túrára azokat várjuk, akik szeretnek és biztonsággal tudnak nehezebb terepen lejtőzni, ugyanakkor nem riadnak vissza attól, ha egy-egy hegyre fel is kell tekerniük, mivel a túra során így fogunk a Dolomitok fantasztikus hegyein végigmenni. Az emelkedők zömét felvonóval teszük meg, de azért lesz mászás is az egyik felvonótól a másikig. Az útvonalaink során murvás kerékpárutakon, egynyomos turistaösvényeken, MTB-s single trail-eken és bike park-okon fogunk haladni. Ezért alapvetően ezt a túrát összteleszkópos kerépárokkal, a lejtőzés kedvelőinek ajánljuk. A túra során fontos szerepet kapnak a lenyűgöző panorámautak és élvezetes egynyomos lejtők.

Az egyes napok részletes menetét az útinfó menüpont alatt találjátok.

KAPCSOLÓDÓ TÚRÁK

Túra
Finale Ligure felszállítással 2024 Többnapos túra
2024.03.03. - 2024.03.09.
SpiderClub Airborne