Kerékpártúrák

Dolomitok MTB kaland 2019

Többnapos túra
Túra időpontja: 2019.09.08. - 2019.09.15.

Túravezető:
Dani
Utazás busszal

A Dolomitok a hegyi sportok szerelmeseinek a mekkája, ahol a hegyek puszta látványa is felér egy kalanddal. Ilyen elképesztő hegyek között még országúton is elég nagy kihívás kerékpározni. Ezért ezen a túrán a mászások nagy részét lifttel fogjuk megtenni, így marad erőnk a lefelékre, amelyek önmagukban is jó kondit követelnek.

 

 

A túra során az "alaptáborunk" a Dolomitok egyik fő völgyében, a Marmolada hegy lábánál, Albában lesz. Innen fogjuk megkezdeni a túráink túlnyomó részét, a környék legjobb ösvényein, "single trail"-jein és "bike park"-jain keresztül.

Alapvetően erre a túrára azokat várjuk, akik szeretnek és biztonsággal tudnak nehezebb terepen lejtőzni, ugyanakkor nem riadnak vissza attól, ha egy-egy hegyre fel is kell tekerniük, mivel a túra során így fogunk a Dolomitok fantasztikus hegyein végigmenni. Az emelkedők zömét felvonóval teszük meg, de azért lesz mászás is az egyik felvonótól a másikig. Az útvonalaink során murvás kerékpárutakon, egynyomos turistaösvényeken, MTB-s single trail-eken és bike park-okon fogunk haladni. Ez utóbbiak kikerülhetők, tehát azok, akik cross country kerékpárokkal jönnének és nem akarják a bicajukat és magukat kitenni egy bringapark kihívásainak, azok sem fognak kiesni a komfortzónájukból, de alapvetően az útvonalak összteleszkópos kerépárokkal és a lejtőzés kedvelőinek ajánlottak. A túra során fontos szerepet kapnak a lenyűgöző panorámautak és élvezetes egynyomos lejtők. Akiknek nem rendelkeznek erre alkalmas kerékpárral, de a kiváncsiság és a kedvük megvan a túrához, azoknak van lehetőségük kömolyabb, lejtőzésre alkalmas kerékpár bérlésére. Ezzel kapcsolatban személyes egyeztetés szükséges.

Az egyes napok részletes menetét az útinfó menüpont alatt találjátok.

 

KAPCSOLÓDÓ TÚRÁK

Túra
Dolomitok MTB kaland 2024 Többnapos túra
2024.09.08. - 2024.09.14.
SpiderClub Airborne