Kerékpártúrák

Dolomitok MTB kaland 2018

Többnapos túra
Túra időpontja: 2018.09.09. - 2018.09.16.

Túravezető:
Dani
Utazás busszal

A Dolomitok a hegyi sportok szerelmeseinek a mekkája, ahol a hegyek puszta látványa is felér egy kalanddal. Ilyen elképesztő hegyek között még országúton is elég nagy kihívás kerékpározni. Ezért ezen a túrán a mászások nagy részét lifttel fogjuk megtenni, így marad erőnk a lefelékre, amelyek önmagukban is jó kondit követelnek.

 

 

A túra során az "alaptáborunk" a Dolomitok egyik fő völgyében a Marmolada hegy lábánál Albában lesz. Innen fogjuk megtenni a túráinkat a környék legjobb ösvényein keresztül, amelyeknek a kezdetéhez vagy a végéhez busszal fogunk elmenni.

Alapvetően erre a túrára azokat várjuk, akik szeretnek és biztonsággal tudnak nehezebb terepen lejtőzni, ugyanakkor nem riadnak vissza attól, ha egy-egy hegyre fel is kell tekerniük, mivel a túra során így fogunk a Dolomitok fantasztikus hegyein végigmenni. Az útvonalaink során murvás kerékpárutakon, egynyomos turistaösvényeken fogunk haladni, és érinteni fogunk bringa parkokat is. Ez utóbbiak kikerülhetők, tehát azok, akik cross country kerékpárokkal jönnének és nem akarják a bicajukat és magukat kitenni egy bringapark kihívásainak, azok sem fognak kiesni a komfortzónájukból. A túra során fontos szerepet kapnak a lenyűgöző panorámautak és élvezetes egynyomos lejtők.

Az egyes napok részletes menetét az útinfó menüpont alatt találjátok.

 

 

1. nap

Hossz 64,4 km     Szintkülönbség 3990 m
Technikai szint:
Kondíció szint:  

2. nap

Hossz 56,6 km     Szintkülönbség 3868 m
Technikai szint:
Kondíció szint:  

3. nap

Hossz 68,5 km     Szintkülönbség 3584 m
Technikai szint:
Kondíció szint:  

4. nap

Hossz 60,6 km     Szintkülönbség 2825 m
Technikai szint:
Kondíció szint:  

KAPCSOLÓDÓ TÚRÁK

Túra
Finale Ligure 2.0 bevezetés az enduro világába kezdőknek Többnapos túra
2019.03.23. - 2019.03.30.
SpiderClub Airborne