Hírek

Vértesi hétvége

2013.05.13.
Az elmúlt hét végére is volt verseny betervezve csapatunk, az Alpinbike Team Giant Endura CsontiCar számára. Sőt, nem is egy, hanem egyből két megmérettetés várt ránk. Szombati napon a III. Villapark vértes Maraton, vasárnap pedig az I. Villapark Vértes XCO verseny.

Vértesi hétvége


Szinte a teljes csapat képviseltette magát a Várgesztesi hosszú hétvégén. Ki a maratonon, ki az XCO-n, de volt aki mindkét versenyen rajthoz állt. Az első versenynapot az esőtől áztatott vértes lankáin abszolváltuk. A rövidebbik táv 23 km, a hosszú pedig 57 km volt. A 23 km-es körön a csapat „hobby” szekciója villogott. Új igazolásunk, Csóra Linci kategória aranyéremmel gazdagodott, de az abszolút értékelésben is a TOP5-be érkezett. Élete első versenyén rajthoz álló Kozek Lillát sajnos egy esés hátráltatta még az előző napi edzésen, így sajnos rajthoz sem tudott állni. Kreácsik „Miku” Miklós hozta a „kötelezőt” és a Master2-es korosztályban 2. helyezést ért el.A hosszú távon már igazi nagyágyúk indultak. Az igen izgalmas és nehéznek ítélt pályán igazán jól haladt Cseh Veronika és a srácok is. Roni nagy csatában, szinte végig meccselve a maraton Bajnok Dósa Eszterrel, minimális különbséggel maradt alul, de így is az abszolútban bronzot, kategóriában aranyat és egy szép kupát hozott haza. A fiúk legjobb eredményét Búr Zsolti érte el, aki a táv feléig tudta tartani a többszörös Magyar Bajnok, Buruczki Szilárd tempóját, így meg kellett elégednie a 2. hellyel. Bő két perces hátránya biztató az elkövetkezendő versenyekre tekintve. Abszolút dobogó esélyes Temesi Victor sajnos egy kis figyelmetlenség miatt nem tudta számára értékelhető helyen befejezni a versenyt, de az addig mutatott formája sokat sejtet a következő két maraton kupafutamra. 
Ördög Dani, mint mindig, most is kiegyensúlyozott versenyzésével érkezett a Master1 6. helyén! Vágvölgyi Péter nagyot bukott a sár által iszonyú technikássá alakult pályán. Szintén új csapattagunk Árvay Dénes meglepetésünkre a felnőttek között a 12. helyre tekerte be a bringáját. Végül, de nem utolsó sorban a „főnök” is kivette a részét a csapat sikerében. Tasi Gabi technikai tudását villogtatva a csúszós pályán TOP10-es eredményt hajtott, 9. lett kategóriájában!
Nem szabad megfeledkezni az utánpótlásról sem. Ördög Ákos ismét megmutatta, hogy miért Ő az egyik legtehetségesebb ifjú bringás. Magabiztossága és elszántsága a dobogó legfelső fokáig repített! Az oklevél és a torta mellé a tombolán, a villapark jóvoltából egy hosszú hétvégét is nyert a család számára, így teljes volt az öröm!!! Másnap az XCO-sok jöttek. Az amatőr junior futamban Hajba Gergő technikai problémái ellenére is ezüstérmet szerzett. Csóra Melinda a maraton után másnap is nyeregbe pattant, és az iszonyú csúszós pályán 2. lett. Az Elit nőknél Németh Nóri sajnos ellenfél nélkül volt kénytelen versenyezni, de így is kiegyensúlyozott versenyzést mutatott. Kreácsik Miklós az XCO-n is elindult, és bronzérmet szerzett. Ezen a napon a legerősebb kategóriákban nagyon szép helyezéseket tekertünk. Cser Gábor Master1 és abszolút első lett. Új igazolásunk, Vajda János Péter nem sokkal lemaradva ezüstérmet szerzett, de reményeink szerint lesz még előrébb is!
Most hétvégén belecsapunk a hosszú maraton versenyek sorozatába, a bakonybéli Bakony Maratonon állunk rajthoz!

További cikkek:

Túra
Ünnepi nyitva tartás 2023
2023.12.18.
Üzletünk 2023. december 23-tól 2024. január 8-ig zárva tart ...
Túra
2023. november 1-jén ZÁRVA
2023.10.31.
Üzletünk szerdán, 2023. november 1-jén zárva tart. ...
Túra
2023. október 23-án ZÁRVA
2023.10.19.
Üzletünk a közelgő hosszú hétvégén zárva tart. ...
Túra
FONTOS VÁLTOZÁS a nyitva tartásunkban!
2023.08.23.
Az üzletünk nyitvatartási rendje megváltozik 2023. augusztus 25-től. ...
SpiderClub Airborne