Hírek

Cross Alps Extra 2014

2014.04.25.
Ezt a túránkat évről évre azon túratársainknak szervezzük, akik korábban már jártak velünk Alpok-átkelésen és tisztában vannak azzal, hogy ez milyen kihívások elé állíthatja a résztvevőket.

Cross Alps Extra 2014

 
Ennek megfelelően az idei Cross Alps Extra túránk sem szenved hiányt sem kihívásokban sem látni-valókban. A németországi Bayrischzellből a Kitzbüheli Alpokon és a Hohe Tauernen keresztül a Dolomitok szívébe az Alpok legszebb tájain keresztül vezet majd utunk érintve a híres Dolomiti Superbike Marathon útvonalát is. Az idén olyan Alpok-átkelésben lehet részetek, mely a különleges panoráma és az etalonnak számító trailek mellett, a maga 420+ kilométerével és kb. 12500 méter szintkülönbségével még a legedzettebb bringásoknak is kihívást jelenthet.
 
 
1. nap - 70 km - 2000 m szint
 
Bayrischzellből indulva keskeny ösvényeken érünk fel az első nagyobb emelkedő tetejére, ahonnan rövid hegymenetekkel tarkítva a szakasz felénél található Kufsteinig ereszkedünk. Ezt követően a helyi reptér mellett elhaladva Kitzbühel felé tartva újra felfelé visz utunk és a nap legmagasabb pontjának (Hochbrixen - 1300 m) megmászása után a szállásig gurulunk.
 
 
2. nap - 60 km - 1800 m szint
 
A második nap egy kellemes kis mászással indul és jól járható kis utakon haladva 20 km-en 1000 méter szintet nyerve elérjük a nap legmagasabb pontját, a Pengelstein csúcsát (1900 m), ahonnan érdemes visszatekinteni a Wilden Kaiserre, mielőtt a méltán híres kitzbüheli traileken haladunk a fűvel borított hegyoldalak között a Tauern-kerékpárúton egészena Grossvenediger lábánál található Neukirchenig.
 
3. nap - 75 km - 1900 m szint
 
A harmadik nap is hegymenettel indul és nagyságrendileg a szakasz felénél, egy kitartó mászást követően érjük el egész túránk legmagasabb pontját a 2633 m magasan található Krimmler Tauern hágót, elhaladva Ausztria egyik leglátványosabb turisztikai attrakciója a Krimmler vízesés mellett, mely a maga 380 méterével Európa 1. míg az egész világ 5. legnagyobb vízesése. Innen már lefelé vezet utunk és egy masszívabb ereszkedéssel egyre beljebb kerülünk a Hohe Tauern Nemzeti Parkban.
 
4. nap - 80 km - 1800 m szint
 
A túránk középső napja ígérkezik a leghosszabbnak, egyetlen nagyobb, hosszan elnyúló emelkedővel, melyet követően az éjszakát már az olasz oldalon töltjük.
 
5. nap - 35 km - 1500 m szint
 
Két rövidebb nap következik, melyek során először elhaladunk Cortina D'Ampezzo sípályái alatt majd újra felfelé vesszük az irányt, hogy a jellegzetes Dolomit tornyok alatt elhaladva egy újabb ereszkedéssel zárjuk a napot.
 
6. nap - 35 km - 1600 m szint
 
Ezt a napot is a már szokásosnak számító hegymenettel kezdjük egészen a Monte Fertazza csúcsáig, ahonnan körbetekintve előttünk terül el a Dolomitok egyedülálló 360 fokos panorámája nyugaton a Marmolada masszív gleccserével lábunk alatt pedig az Alleghe tó türkizkék vizével, ahova a Civetta Superbike Marathon Supertrailjeire is ráhajtva egészen a tóig ereszkedünk. Innen némi pihenést követően még pár száz méter szint vár ránk, míg elérjük az esti szállásunkat.
 
7. nap - 75 km - 1800 m szint
 
Az utolsó nap első 20 kilométere a San Pellegrino és di Luisa hágókon keresztül fordul a célegyenesbe, ahol már jól fog esni a betonúton történő ereszkedés. Molina és San Lugano közt még egy rövidebb emelkedő vár ránk, melyet követően már csak ereszkedünk túránk célállomásáig.
 

 

 További információk:

alpinbike.hu/tura-CrossAlps-EXTRA-2014/4/125#

 

További cikkek:

Túra
Munkatársat keresünk üzletünkbe
2023.01.15.
12 éve stabilan működő, országos ismertségű boltunk elsősorban kerékpáros, terepfutó, túrasí, illetve falmászó felszerelések értékesítésével foglalkozik. Jelenlegi csapatunk bővítéséhez ...
Túra
Kapcsolattartás
2022.04.19.
Kérünk Benneteket, ha módotokban áll, telefonhívás helyett e-mail útján vegyétek fel velünk a kapcsolatot! ...
Túra
Húsvét 2022
2022.04.13.
Üzletünk nyitva tartása a húsvéti hétvégén az alábbiak szerint alakul ...
SpiderClub Airborne