Gyakori kérdések

Az SQlab meglátása a tökéletesen ergonómikus nyergekről

2015.05.07.
Az SQlab ergonomikus termékeinek fejlesztését alapos tudományos vizsgálatokra támaszkodva végzi. Dr. Stefan Staudte urológus és extrém kerékpáros sportoló vezetése alatt az SQ-laborban olyan korszakalkotó innovációk születtek már, mint pl. a szintezett nyereg vagy az active-koncepció.

Az SQlab meglátása a tökéletesen ergonómikus nyergekről

Minden ember alkata más – ezért gyártjuk nyergeinket, markolatainkat, kormányainkat és talpbetéteinket több különböző szélességben, méretben és alakban.

 

ÜLŐPOZÍCIÓ

Minél sportosabb az ülőpozíció, a nyereg – medence felfekvési pontja annál inkább elmozdul az ülőgumóktól a szeméremcsont irányába. Így keskenyebb nyereg lesz a megfelelő. A felfekvés területe nagyon sportos ülőpozíció esetén alapvetően kritikus, és nem csupán középen, de a szeméremcsontnál is tehermentesíteni kell.

 

SQlab SZINTEZETT NYEREG  -  NAGYOBB HELY - KISEBB NYOMÁS

A gátat érő tatósan nagy nyomás nem annyira fájdalmat, mint inkább zsibbadást és érzéketlenséget okoz az adott területen. Ezt a tünetet azonban ugyanúgy komolyan kell venni, még ha úgy is fogalmazunk, hogy „nem érzünk semmit”, hiszen a fájdalomhoz hasonlóan ez is a testünk önvédelmének egyik vészjelzése.

Ha az ülőgumón nyomást érzékel, bár ez eleinte – amíg meg nem szokja – kellemetlen lehet, ez mégis annak a jele, hogy megfelelő a nyereg.

A nyereg orra közvetlen kapcsolatban áll a férfi genitáliákkal, így természetesen ez a méret is nagy szerepet játszik a megfelelő nyereg kiválasztásában. Azon férfiak számára, akiknek itt valamivel nagyobb helyre van szükségük, az SQlab szintezett nyereg kiváló megoldás. A nyereg orra alacsonyabban van, így nagyobb a szabad tér.

 

SQlab ACTIVE NYEREGTECHNOLÓGIA  -  Dr. Markus Knöringer magyarázata

A nyereg felépítése

Felépítésének köszönhetően a nyereg lehetővé teszi a medence vízszintes irányú mozgását. Ezáltal megvalósul a medence szabad hintázó mozgása, hasonlóan a futáshoz.

 

A nyereg felületének kialakítása nagy mozgásszabadságot nyújt. Ennek köszönhetően a porckorongok terhelése kevésbé lesz féloldalas és csökken a peremükre nehezedő nyomás. Ezáltal a porckorong igen csekély sérülésveszélynek van kitéve.

Végezetül az enyhén instabil dinamikus ülés lehetősége biztosítja az állandóan változó, variálható ülőpozíciót. Ez a tényező igen fontos szerepet játszik az egyoldalú testhelyzetekből eredő porckorong- és csigolyakárosodások megelőzésében.

 

Következtetés

Az SQlab active nyeregtechnológia biztosítja a medence szabad mozgását. Ez mély taposást tesz lehetővé, ami tehermentesíti a porckorongokat és csigolyákat. Így a nyereg hozzájárul a könnyedebb kerékpározáshoz és a deréktáji és ágyéki panaszok megelőzéséhez.

 

További hatások

A medence szabad elmozdulásával több millió éve kialakult mozgásszerveink számára lehetővé válik a fiziológiailag megfelelő mozgás a kerékpározás során. A medence mozgásszabadságának biztosításával

minimalizálható az alsó ágyéki, medencei és csípőpanaszok kialakulásának veszélye.

A tekerés lazábbá, könnyedebbé válik, kevésbé fárasztó. Ezen kívül a láb mozgása körkörössé válik. Ez azért

előnyös, mivel csontvázunk nem pontosan szimmetrikus felépítésű. A dinamikus nyereg kompenzálja az olyan különbségeket, mint például a lábak hosszúságának különbözősége.

 

 

További cikkek:

SpiderClub Airborne