Alpinbike Blog

Miért járunk vissza Monacoba minden évben?

2015.12.22.
A kérdés mindenkiben felmerül. Hiszen az olyan messze van! Na meg Monte Carlo! Oda csak a gazdagok járnak, mi keresnivalója van ott egy "csóró" bringásnak? Lehet ott egyáltalán bringázni? Nem csak kaszinó meg Forma 1 van? Ha szeretnétek megismerni, honnan is jött nekünk Monaco, és hogyan keveredtünk mi oda, és miért járunk vissza már évtizedek óta, akkor olvassátok el ezt a rövid kis beszámolónkat.

Miért járunk vissza Monacoba minden évben?

 

A történet ott kezdődik, hogy a kerékpározás mellett vannak más sportszenvedélyeink is.

Többek közt a siklóernyőzés, amit télen szintén nehezebb Magyarországon űzni, de nem csak Magyarországon, hanem az egész Alpokban. Kivéve ezt a különleges helyet Franciaország és Olaszország határán, ami valahogy mindig melegebb jó néhány fokkal, és a nap is sokkal többet süt. Ennek megvan a pontos meteorológiai magyarázata, de leegyszerűsítve azért van, mert Monaconál megy egy melegebb tengeráramlat, ami "felfűti" ezt a területet. Nem véletlenül tették ide rezidenciáikat a nagyurak már évszázadokkal korábban.

A lényeg hogy Monaco melegebb, és ennek köszönhetően itt jókat lehet repülni télen is. Eleinte mi is így kerültünk ide.
Megannyi látnivaló mellett rengeteg gyönyörű túraútvonalat találunk, valamint Via-Ferratat és sportmászásra alkalmas sziklafalat is. 

De a környék a kerékpárosok paradicsoma is!

A napsütötte tengerpart mellett számos komoly legendás hágót lehet találni, amiken Lance Armstrong is sokat edzett. Napjainkban pedig Chris Froome-ot lehet látni, ahogy egy csapat Jaguar autó kíséri. Hozzá hasonló nagyágyúkkal találkozhatunk nap mint nap, akik egyébként kivétel nélkül kedvesen visszaköszönnek, és akár mehetünk mögöttük egy darabig, vagyis ameddig bírjuk :)

A tengerparttól kicsit távolabb festői kis falvakat találhatunk.

Amelyekhez mesés szerpentinek vezetnek!

 

Hogyan lehet ide eljutni?

Persze messze van, de ha ki akarunk keveredni a télből, akkor nem lehet túl közelre menni. 1250 km, amiből 1240 km autópálya, így fél nap alatt kényelmesen ki lehet jutni. Kint pedig nincs is annál jobb, mint a napsütötte tenger látványára kelni, friss baguettet reggelizni a teraszon, és egy jó kávé után nekivágni egy újabb kiszemelt hágónak!

2016-ra egy kéthetes és egy rövidebb egyhetes turnust szervezünk.

 

Kapcsolódó galéria:

További cikkek:

Túra
Papp Tünde Dynafit nagykövetünk beszámolója a Dynafit VERTICAL 4 futó hátizsákról
2017.08.25.
Papp Tünde csatlakozott Dynafit nagyköveteink sorához. Nemrégiben tesztelte a Dynafit VERTICAL 4 hátizsákot. Az erről készült beszámolót az alábbiakban olvashatjátok. ...
Túra
A Kazinczy 50 Szalánc teljesítése a Dynafit Feline Vertical Pro modelljében
2017.07.26.
Nedjalkov Balázs terepfutó, Dynafit nagykövet versenyen is kipróbálta a Dynafit Feline Vertical Pro terepfutócipőt. Beszámolóját az alábbiakban olvashatjátok. ...
Túra
Dynafit Alpine Pro Women - egy cipő, amely igazán terepre termett
2017.05.22.
Mlecsenkov Éva terepfutó is részt vett a Dynafit tesztnapokon, így a sok férfi versenyző után egy hölgy is véleményezi terepfutó cipőinket. Éva beszámolóját az alábbiakban olvashatjátok. ...
SpiderClub Airborne